Geleceğin Okulu...Ne Okul Ama

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bilişim devi Microsoft, ABD'nin Philadelphia eyaletinde 'Geleceğin Okulu'nu kurdu. Okulda dersler, kablosuz dizüstü bilgisayarla yapılıyor. Okula giriş ücretsiz ve sınav yapılmıyor. Okula başvuran 1.500 öğrenciden 170'i kurayla seçildi. Öğrencilerin üçte ikisi Batı Philadelphia'dan ve yüzde 95'i de siyah. Okula kabul edilen öğrencilerin başka ortak bir noktası ise düşük gelir seviyesinden gelmeleri.

DERSLER ONLINE ORTAMDA

Dersler çoğunlukla internetten yapılıyor ve interaktif oluyor. Öğrencilere derslerde fikirlerini özgürce söylemeleri için izin veriliyor. Ev ödevleri de bilgisayardan öğretmenlere not vermesi için internetten gönderiliyor. Tüm bu süreci aileler online olarak kontrol edebiliyor. Geleneksel ezberci eğitimde öğrencilerin problem çözme ve eleştirel düşünmede başarısız olduğunu savunan Müdür Grover, 'Öğrencilerimizi 21. yüzyıla hazırlıyoruz' dedi.


Testleri doğru yanıtlayan öğrencilere daha üst seviye bilgiler veriliyor, yanlış cevap verenlerin laptopu ise öğretmene 'konuyu anlamamış' mesajı gönderiyor ve o çocukla özel ilgileniliyor.

Öğrencilerin restoran tarzında tasarlanmış kantinde yediği yemekler kalori sayacıyla ölçülüp kontrol altında tutuluyor.

Dersler, mesai gibi 9.15-16.19 yapılıyor. Microsoft, 9.15'den önce başlamanın performansı düşürdüğünü savunuyor.

Okul 63 milyon dolara mal oldu. Kütüphanesi de dijital.

Sıkıcı tarih ve coğrafya dersleri yok. Onun yerine daha güncel konular öğretiliyor. Örneğin kuş gribi konusunda bilgi verirken öğrenciler zaten tarih ve coğrafi bilgiyi de bir arada almış oluyor.
 
Top