Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Gece Gibi Siyah yemek tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1056367" data-attributes="member: 41"><p>[ATTACH=full]91667[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>MEHMET ŞEF'İN İMZA TABAĞI GECE GİBİ SİYAH MALZEMELERİ</strong></p><p></p><p>-Dana fileto</p><p>-Sarımsak</p><p>-Taze kekik</p><p>-Balık mürekkebi</p><p>-Sirriracha</p><p>-Yıldız anason</p><p>-Zeytinyağı</p><p>-Maldon tuz</p><p>-Karabiber</p><p></p><p><strong>YULAFLI GARNİTÜR MALZEMELERİ;</strong></p><p></p><p>-Yulaf ezmesi</p><p>-Süt</p><p>-Krema</p><p>-Tereyağ</p><p>-Siyah sarımsak</p><p>-Tuz</p><p>-Yer fıstığı</p><p>-Limon</p><p></p><p><strong>MANTARLAR;</strong></p><p></p><p>-Morel mantarı</p><p>-Trüf mantarı</p><p>-Sarıkız mantarı</p><p></p><p><strong>HOLLANDAİSE SOS MALZEMELERİ;</strong></p><p></p><p>-Sade yağ</p><p>-Yumurta sarısı</p><p>-Tuz</p><p>-Limon</p><p></p><p><strong>DE GLAZE İÇİN;</strong></p><p></p><p>-Et suyu</p><p>-Balsamik sirke</p><p>-Limon</p><p>-Nişasta</p><p>-Tereyağ</p><p></p><p><strong>ÜZERİ İÇİN;</strong></p><p></p><p>-Bezelye filizi</p><p></p><p><strong>MEHMET ŞEF'İN İMZA TABAĞI GECE GİBİ SİYAH TARİFİ</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>ETİN MARİNASYONU;</strong></p><p></p><p>-Öncelikle sarımsağı ince ince doğrayıp bir karıştırma kabına koyun.</p><p>-Taze kekik, balık mürekkebi, sirriracha sos, zeytinyağı, maldon tuz ve değirmen karabiberi de içine ekleyin.</p><p>-Yıldız anasonu havanda toz haline getirip karışıma ekleyin.</p><p>-Temizlenmiş olan dana filetomuzu bu karışım ile kaplayıp aromasını çekmesi için bir süre bekleyiniz.</p><p></p><p><strong>YULAFLI GARNİTÜR YAPILIŞI;</strong></p><p></p><p>-Yulaf ezmesi ve sütü bir tavaya alıp yulaflar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.</p><p>-Daha sonra içerisine toz yer fıstığı, siyah sarımsak, krema, limon ve tuzu ekliyoruz.</p><p>-Daha sonra blendrla püre kıvamana gelene kadar çekiyoruz.</p><p>-Soğuk küp küp kestiğimiz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.</p><p></p><p><strong>MANTAR YAPILIŞI;</strong></p><p></p><p>- Kurutulmuş olan morel ve sarıkız mantarlarını tuzlu suda haşlıyoruz.</p><p>-Haşlanan mantarları iyice kurulayıp derin yağda çıtır olana kadar kızartıyoruz.</p><p> </p><p><strong>HOLLANDAİSE SOS YAPILIŞI;</strong></p><p></p><p>-Yumurta sarısı, limon ve tuzu bir kaba alıp benmari usulü kesilmeden aynı yönde köpürene çırpıyoruz.</p><p>-Azar azar sade yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.</p><p>-Sos mayonez kıyamına gelene kadar çırpma işlemine devam ediyoruz.</p><p></p><p><strong>YAPILIŞI;</strong></p><p></p><p>-Aromasını iyice çeken etimizi kızgın bir tavada her yerini mühürlüyoruz.</p><p>-Aynı tavayla birlikte eti 180 derecelik fırında orta derece olana kadar pişiriyoruz.</p><p>-Tavayı fırından çıkartıp etimizi bir kenara alıyoruz.</p><p>-Aynı tavada sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.</p><p>-Tavanın içerisine et suyu, balsamik sirke ve limonu ekleyip iyice kaynatıyoruz.</p><p>-Soğuk tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.</p><p>-Kıvam vermek için sulandırdığımız nişastayı ekliyoruz.</p><p>-Kıvam aldıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzüp pürüzsüz bir sos elde ediyoruz.</p><p>-Hazırladığımız çıtır mantarlar, rendelenmiş trüf dilimleri ve bezelye filiziyle servis ediyoruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1056367, member: 41"] [ATTACH type="full"]91667[/ATTACH] [B]MEHMET ŞEF'İN İMZA TABAĞI GECE GİBİ SİYAH MALZEMELERİ[/B] -Dana fileto -Sarımsak -Taze kekik -Balık mürekkebi -Sirriracha -Yıldız anason -Zeytinyağı -Maldon tuz -Karabiber [B]YULAFLI GARNİTÜR MALZEMELERİ;[/B] -Yulaf ezmesi -Süt -Krema -Tereyağ -Siyah sarımsak -Tuz -Yer fıstığı -Limon [B]MANTARLAR;[/B] -Morel mantarı -Trüf mantarı -Sarıkız mantarı [B]HOLLANDAİSE SOS MALZEMELERİ;[/B] -Sade yağ -Yumurta sarısı -Tuz -Limon [B]DE GLAZE İÇİN;[/B] -Et suyu -Balsamik sirke -Limon -Nişasta -Tereyağ [B]ÜZERİ İÇİN;[/B] -Bezelye filizi [B]MEHMET ŞEF'İN İMZA TABAĞI GECE GİBİ SİYAH TARİFİ ETİN MARİNASYONU;[/B] -Öncelikle sarımsağı ince ince doğrayıp bir karıştırma kabına koyun. -Taze kekik, balık mürekkebi, sirriracha sos, zeytinyağı, maldon tuz ve değirmen karabiberi de içine ekleyin. -Yıldız anasonu havanda toz haline getirip karışıma ekleyin. -Temizlenmiş olan dana filetomuzu bu karışım ile kaplayıp aromasını çekmesi için bir süre bekleyiniz. [B]YULAFLI GARNİTÜR YAPILIŞI;[/B] -Yulaf ezmesi ve sütü bir tavaya alıp yulaflar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. -Daha sonra içerisine toz yer fıstığı, siyah sarımsak, krema, limon ve tuzu ekliyoruz. -Daha sonra blendrla püre kıvamana gelene kadar çekiyoruz. -Soğuk küp küp kestiğimiz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. [B]MANTAR YAPILIŞI;[/B] - Kurutulmuş olan morel ve sarıkız mantarlarını tuzlu suda haşlıyoruz. -Haşlanan mantarları iyice kurulayıp derin yağda çıtır olana kadar kızartıyoruz. [B]HOLLANDAİSE SOS YAPILIŞI;[/B] -Yumurta sarısı, limon ve tuzu bir kaba alıp benmari usulü kesilmeden aynı yönde köpürene çırpıyoruz. -Azar azar sade yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. -Sos mayonez kıyamına gelene kadar çırpma işlemine devam ediyoruz. [B]YAPILIŞI;[/B] -Aromasını iyice çeken etimizi kızgın bir tavada her yerini mühürlüyoruz. -Aynı tavayla birlikte eti 180 derecelik fırında orta derece olana kadar pişiriyoruz. -Tavayı fırından çıkartıp etimizi bir kenara alıyoruz. -Aynı tavada sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. -Tavanın içerisine et suyu, balsamik sirke ve limonu ekleyip iyice kaynatıyoruz. -Soğuk tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. -Kıvam vermek için sulandırdığımız nişastayı ekliyoruz. -Kıvam aldıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzüp pürüzsüz bir sos elde ediyoruz. -Hazırladığımız çıtır mantarlar, rendelenmiş trüf dilimleri ve bezelye filiziyle servis ediyoruz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Gece Gibi Siyah yemek tarifi
Top