Gebelikte kahvaltının önemi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Gebelikte kahvaltının önemi

Diyetisyen Dilek Işık'a göre hamilelik döneminde bulantılar sabah yoğun olduğundan genellikle bir şey yememek tercih sebebi oluyor.

Aslında çözüm gibi gözüksede, günün diğer kalan zamanı riske ediliyordur. Çünkü açlık daha çok bulantıya ve ekşimelere neden olabilir. Bulantı refleks hissidir. Ve başladıktan sonra susturmak uzun zaman alabilir.Yani kahvaltıları kesinlikle atlamayın. Kahvaltılarda süt, peynir (çok yağlı olamaması tercih edilir), mevsimine uygun sebze (yazın domates, salatalık, biber, kışın maydanoz, marul, roka gibi yeşillikler), kaşar peyniri ki yine çok yağlı olmayan, ve ekmekten oluşan bir öğün tercih edin. Bulantınız yoğun veya öyle olduğunu hissediyorsanız, ekmeğinizi kızartın yada peksimet türünde bir besinle başlayın.

Yine bu dönemde demir emilimi önemlidir. Bu hep duyduğumuz bir şey. Burda anlatılmak istenen, anne demirini bebek de kullanır ve demirin vücutta emilimi yükselirse alınan demir çok daha iyi kullanılıp depolarda muhafaza edilebilir demektir. Bu nedenle siyah çay yerine yeşil çay veya meyve çayları tercih edilebilir. Bunlar arasında ada çayınını kullanılmaması, alınan duyum ve tecrübelere istinaden uygundur. Bebeklerin kaybına neden olabileceği gibi bir bilgi gelmiştir.
 
Top