• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Galaxy Note 5 Ile Note 4 Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note 5 ile Galaxy Note 4 karşılaştırması.

Samsung, merakla beklenen phablet modellerini az önce düzenlemiş olduğu Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttı. Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ modellerini tanıtan Samsung, Android tutkunlarını sunmuş olduğu özellikler ile tatmin etmiş gibi görünüyor.

mkYH0wU.jpg


Peki, Samsung Galaxy Note 5 ile Galaxy Note 4 arasındaki farklar neler? Galaxy Note 5 satın almaya değer mi? işte bu ve benzeri tüm soruları cevaplayan Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 4 karşılaştırması.


Galaxy Note 5 ile Galaxy Note 4 Karşılaştırması


Tasarım


Samsung, bu yıl Galaxy Note ailesini tasarımsal açıdan yenileyerek Galaxy S6 modelinde kullandığı daha yuvarlak hatlara sahip bir tasarım anlayışı ile baştan aşağı yeniledi. Galaxy Note 5, Galaxy Note 4 modeline göre daha şık ve ele oturan bir yapıya sahip. Çerçevesi oldukça ince olan Galaxy Note 5, günlük kullanımda kullanıcılarına kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

xoQCQKS.jpg


Galaxy Note 5; 153.2 x 76.1 x 7.6mm ölçülerine ve 171 gram ağırlığa sahipken Galaxy Note 4; 153.5 x 78.6 x 8.5 mm ölçülerine sahip. Her iki modelde 5.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip. Galaxy Note 5'in ön ve arka yüzeyi Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor.

Galaxy Note 5 modelinde Galaxy Note 4'ün ön yüzeyinde olduğu gibi iki adet dokunmatik ve bir adet fiziksel tuş bulunuyor. Fiziksel tuş ana ekran tuşu olarak kullanılmanın yanında parmak izi okuyucusu görevini de üstleniyor.

Galaxy Note serisine özel olarak geliştirilen S-Pen, Galaxy Note 5 modelinde de bulunuyor.


İşlemci ve RAM

Samsung, gelişen işlemci teknolojisinde bu yıl büyük bir rol oynadı ve Galaxy S6 modellerinde Exynos 7420 yonga seti ile karşımıza çıkmıştı. Samsung bu yonga setini geliştirerek phablet segmentinde yer alan Galaxy Note 5 modelinde de kullandı. 64 bit mimarisi üzerine inşa edilen 8 çekirdekli Exynos 7420 yonga setinden gücünü alan Galaxy Note 5, barındırdığı 4 GB RAM LPDDR4 ile Note ailesinin en güçlü modeli haline geliyor.

5oKY5t1.jpg


Big.LITTLE teknolojisi ile geliştirilmiş Exynos 7420 yonga seti (2.1 GHz + 1.5 GHz) ile gelen Galaxy Note 5, en büyük farkını grafik biriminde ortaya koyuyor. Mali-T760 MP8 GPU ile gelen Galaxy Note 5, oyunlarda grafik açısından büyük performans artışı sağlayacak.

Galaxy Note 4 modelinde ise işlemci olarak Exynos 5433 üzerine inşa edilmiş 1.3 GHz hızında çalışan Cortex A53 ve 1.9 hızında çalışan Cortex A57 işlemci kullanılmıştı. Galaxy Note 4 modelinde ise 3 GB RAM'e yer verilmişti.

Gelişen işlemci teknolojisi doğal olarak Galaxy Note 5 modeline büyük bir avantaj sağlıyor. İşlemci ve RAM konusunda Galaxy Note 5'in açık ara önde olduğunu söyleyebiliriz. İlerleyen günlerde her iki modelin de Benchmark sonuçlarını sizlerle paylaşacağız.


Ekran

Samsung, son dönemde tanıttığı telefonlarında oldukça başarılı olan Super AMOLED ekrana yer veriyor. Samsung bu geleneğini bozmadı ve Galaxy Note 5 modelinde de Super AMOLED ekrana yer verdi. 515 PPi değerindeki ve 2K (1440 x 2560p) çözünürlüğündeki Galaxy Note 5 ekranı ile Galaxy Note 4 ekranı arasında fark bulunmuyor.

LeXV9aN.jpg



Kamera

Samsung, Galaxy Note 5 modelinde f/1.9 değerli 16 Megapiksel çözünürlüğünde OIS destekli kameraya yer verdi. Galaxy Note 5'in ön kamerası ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde. Galaxy Note 4 modelinde ise yine OIS destekli 16 Megapiksel arka kamera bulunurken, ön kamera 3.7 Megapiksel çözünürlüğe sahipti.

Y1x4A5W.jpg


Galaxy Note 5'in sadece ön kamerada Galaxy Note 4'ün önüne geçtiğini söylemek pek doğru olmayacaktır. Galaxy Note 5 ile çekilmiş fotoğraflar yayınlanınca cihazda lens açısından yeniliklerin yapıldığı ortaya daha net çıkacaktır.


Batarya

Samsung, Galaxy Note 5 modelinde ince bir tasarım kullandığı için batarya geliştirmesinde pek başarılı olamıyor. Galaxy Note 5'te 3000 mAh değerinde bir batarya bulunuyor. Galaxy Note 4 modelinde ise 3220 mAh değerinde batarya vardı. Aradaki 220 mAh'lık bir değeri bir artı olarak göstermek zor. Ancak batarya kapasitesinin yeni modellerde artması gerekirken azalması eksi olarak gösterilebilir.

W3501Gj.jpg



Bağlantı Desteği ve Depolama

Galaxy Note 5 ve Galaxy Note 4 modellerindeki bağlantı türleri aynı. Her iki modelde de Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot Bluetooth v4.2, A2DP, EDR, LE G GLONASS, Beidou, NFC ve Infrared port bulunuyor.

Galaxy Note 4'te 32 ve 64 GB depolama seçenekleri bulunuyor. Ancak Galaxy Note 4'ün, microSD kart sayesinde hafızası artırılabiliyor. Galaxy Note 5 ise 32 ve 64 GB depolama birimi ile geliyor. Galaxy Note 5 modelinde microSD kart bulunmuyor. MicroSD kart girişinin bulunmaması bazı kullanıcılar için çok büyük bir eksi olarak nitelendirilebilir.

Kaynak: SDN.net
 
Top