French Manikür Nasıl Yapılır

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Bakımlı eller kadınlar için her zaman çok önemli olmuştur. Manikür el bakımında ilk aşamadır. Sonrasında oje yada parlatıcı sürülerek tırnaklar renklendirilir. Şimdi yeni trend french manikür, peki nedir french manikür ve nasıl yapılır açıklayalım.

French manikür tırnaklara farklı bir görünüm kazandıran bir el bakımı şeklidir. Öncelikle tırnaklar küt olarak kesilir ve törpülenir. Tırnaklar alkollü pamuk ile nemlendirilir. Sonrasında tınağımıza renksiz bir koruyucu sürelim. Daha sonra tırnağımızın parmak etinden sonra dışta kalan kısmına yani tırnak ucuna mat beyaz oje yada uçuk pembe renkli oje ile fırçanın ucuyla hafif dokunarak sürelim. Sürerken dikkat etmemiz gereken tek darbede sürmek gerekir.

Bu işlemi düzgün yapabilmeniz için özel fırçalar, kalemler, bantlar satılmaktadır. Fakat özel french aparatı almak istemiyorsanız ojenizin fırçasını keserek inceltebilirsiniz. Kenarlara oje taştıyda hemen silerek temizleyelim ve kurutalım. French manikür bu şekilde yapılıyor.

French manikürümüzün daha uzun süre dayanması ve ellerimizin bakımlı görünmesi için tırnaklarımızı darbelerden koruyalım, deterjan gibi temizleyiciler kullanırken mutlaka eldiven takalım, ellerimizi soğuktan mümkün oldukça koruyalım.
 
Top