Frambuazlı Pasta Tarifi, Frambuazlı Pasta Nasıl Yapılır?

Papatya

V.I.P
V.I.P

J1z5NRn.jpg


Pandispanya için

• 3 yumurta
• 100 gr tozşeker
• 75 ml su
• 15 gr pasta katkı maddesi
• 150 gr un
• 50 gr badem
• 5 gr kabartma tozu
• 5 gr vanilya

Pasta kreması için

• 500 ml süt
• 4 yumurta sarısı
• 100 gr şeker
• 20 gr un
• 20 gr nişasta

Pastayı ıslatmak için

• 200 ml şeker şurubu

Kaplama ve ara malzemesi

• 500 gr frambuaz
• 400 gr fildişi
• Kuvertür (beyaz ham çikolata)
• 200 gr frambuaz jöle

Pandispanya için; yumurta, katkı ve şekeri mikserde çırpın. Diğer malzemeyi de ilave edip 3 dakika daha çırpın ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamuru, 18- 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltıp 160- 180 derece ısıtılmış fırında 25- 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra keki çemberden çıkarıp enine 3 dilime kesin.

Krema için; Şeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını çırpıp sıcak süte devamlı karıştırarak ekleyin. Krema haline gelene kadar ocakta karıştırıp bir kenara alın.

Pandispanyanın alt dilimini şeker şurubu ile ısltın. Üzerine bir kat krema yayıp frambuaz tanelerni serpiştirin. İkinci dilimi kapatıp tekrar krema yayın ve meyve koyunç 3. dilimi kapatın. Pastayı donuncaya kadar buzdolabında bekletip sonra kalıptan çıkarın.

Kıyılmış fildişi küvetürü (beyaz ham çikolata) benmaride eritin. Parlak ve pürüzsüz kıvama gelince pastanızı bir tel ızgara üzerine alıp çikolatayı üzerine dökerek her tarafını kaplayın. Donuncaya kadar bekletin. Üzerine frambuaz jöle ile kaplayıp donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Alıntıdır.

 
Top