• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kadınların vazgeçilmez makyaj malzemeleri arasında fondöten ilk sıralarda yer alır. Kullanma sırasında küçük kazalar sonucu giysilerde, halılarda veya koltuk gibi yerlerde leke haline dönüşebilir. Bunun için bazı pratik yollar uygulayıp lekeden kurtulmak mümkündür.

Fondöten kıyafete bulaştı ise çok bekletilmemelidir. Bu lekenin daha da içine işlemesine sebep olur. Bunun için varsa kabası hafif bir şekilde lekeli bölgeden uzaklaştırılmalıdır. Bu sırada çok dağıtılmamasına özen gösterilmelidir. Ardından kıyafet eterli ılık suda bir saat kadar bekletilmelidir. Ilık sabunlu su ile elde çitilenmeli ve ön yıkama ile makinada yıkanmalıdır. Bu yöntem lekenin çıkmasına yardımcı olacaktır.

Koltuk, halı gibi makinaya atılamayacak veya hemen alıp suda bekletilemeyecek işlemler için de aynı işlem uygulanabilir. Etere bastırılmış pamuk halının, koltuğun üzerindeki lekeye bastırılarak uygulanmalıdır. Küçük dairesel hareketlerle leke çok dağıtılmadan temizlenmelidir. Silme sırasında eşyaları yıpratıcı ürünlerden kaçınılmalıdır. Bulaşık süngerinin tersi, sert bez gibi leke için olumsuz sonuç doğurabilecek ürünlere dikkat edilmesi gerekir. Ilık, sabunlu suya batırılmış temiz bir bez yardımıyla lekeli bölge silinip, bir nevi durulama işlemi yapılmalıdır.

Fondöten lekesini çıkarmada dikkat edilecek son nokta ise leke çıkarmada çamaşır suyu, çamaşır suyu içeren kremler, yağ çözücü gibi kimyasal ürünlerden kaçınılması gerektiğidir. Bunlar lekeli bölgenin rengini kaybetmesine, solmasına sebep olacaktır.

alıntı
 
Top