• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Fırında Tavuklu lazanya

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Yapımı için malzemeler​

Malzemeler:
· 1 paket lazanya
İç harç için;
· 500 gr kuşbaşı tavuk
· 1 adet soğan
· 2 adet yeşil biber
· 2 diş sarımsak
· 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
· Yarım çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için;
· 2 çorba kaşığı un
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 3,5 su bardağı süt
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
· Rendelenmiş kaşar peyniri
· Taze nane
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
· Arçelik Ankastre Fırın

Tavuklu Lazanya Tarifi Nasıl yapılır?​


Tarif:
  1. Soğan ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayıp, sarımsağı ise rendeleyin.
  2. Ocakta ‘ta bulunan derin bir tavada zeytinyağını kızdırın.
  3. Ardından soğanları rengi dönene kadar soteleyin.
  4. Sotelenen soğanların üzerine yeşil biber, sarımsak, baharat ve tavukları ilave edip karıştırın.
  5. Tavukları, suyunu çekene kadar kavurun.
  6. Ocakta ‘ta yer alan ayrı bir sos tenceresinin içinde tereyağını eritin.
  7. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar yakmadan kısık ateşte kavurun.
  8. En son sütü ve baharatları içine ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  9. Kare borcamın dibine beşamel sostan döküp her yerine yayın.
  10. Üzerine bir kat lazanya yapraklarını yerleştirin.
  11. Yaprakların üzerine ise önce beşamel sos sürüp, sotelediğiniz tavuğu yayıp, en son kaşar peynirini serpiştirin.
  12. Aynı işlemi tavuklu harç bitene kadar devam ettirin.
  13. Lazanyanızı fırına vermeden önce en üstünü beşamel sos ile kapatıp, taze nane serpiştirip en son her yerine bolca rendelenmiş kaşar peynirinden yayın.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında da 35 dakika pişirin.
  15. Tavuklu lazanyanızı dilimleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
 
Top