Yapımı için malzemeler
Malzemeler:· 1 paket lazanya
İç harç için;
· 500 gr kuşbaşı tavuk
· 1 adet soğan
· 2 adet yeşil biber
· 2 diş sarımsak
· 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
· Yarım çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için;
· 2 çorba kaşığı un
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 3,5 su bardağı süt
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
· Rendelenmiş kaşar peyniri
· Taze nane
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
· Arçelik Ankastre Fırın
Tavuklu Lazanya Tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Soğan ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayıp, sarımsağı ise rendeleyin.
- Ocakta ‘ta bulunan derin bir tavada zeytinyağını kızdırın.
- Ardından soğanları rengi dönene kadar soteleyin.
- Sotelenen soğanların üzerine yeşil biber, sarımsak, baharat ve tavukları ilave edip karıştırın.
- Tavukları, suyunu çekene kadar kavurun.
- Ocakta ‘ta yer alan ayrı bir sos tenceresinin içinde tereyağını eritin.
- Unu ilave edip kokusu çıkana kadar yakmadan kısık ateşte kavurun.
- En son sütü ve baharatları içine ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Kare borcamın dibine beşamel sostan döküp her yerine yayın.
- Üzerine bir kat lazanya yapraklarını yerleştirin.
- Yaprakların üzerine ise önce beşamel sos sürüp, sotelediğiniz tavuğu yayıp, en son kaşar peynirini serpiştirin.
- Aynı işlemi tavuklu harç bitene kadar devam ettirin.
- Lazanyanızı fırına vermeden önce en üstünü beşamel sos ile kapatıp, taze nane serpiştirip en son her yerine bolca rendelenmiş kaşar peynirinden yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında da 35 dakika pişirin.
- Tavuklu lazanyanızı dilimleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.