Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Fırında Soğanlı Yumurta
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="KıRMıZı" data-source="post: 273758" data-attributes="member: 7618"><p><strong>MALZEMELER</strong></p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">6 kişilik</li> <li data-xf-list-type="ul">6 adet yumurta</li> <li data-xf-list-type="ul">1.5 kahve fincanı tereyağı</li> <li data-xf-list-type="ul">2 su bardağı süt</li> <li data-xf-list-type="ul">2 adet soğan</li> <li data-xf-list-type="ul">1 yemek kaşığı krema</li> <li data-xf-list-type="ul">1 yemek kaşığı un</li> <li data-xf-list-type="ul">toz muskat</li> <li data-xf-list-type="ul">tuz</li> <li data-xf-list-type="ul">karabiber</li> </ul><p></p><p></p><p><strong>HAZIRLANIŞI</strong></p><p></p><p>Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Muskat, karabiber ve tuzu ekleyip ateşten alın.</p><p>Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları ince halkalar halinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ekleyin. Geniş bir fırın kabını yağlayın. yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kabına dizin ve kalan sosu da üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 5 dakika kızartın ve servis yapın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KıRMıZı, post: 273758, member: 7618"] [B]MALZEMELER[/B] [LIST] [*]6 kişilik [*]6 adet yumurta [*]1.5 kahve fincanı tereyağı [*]2 su bardağı süt [*]2 adet soğan [*]1 yemek kaşığı krema [*]1 yemek kaşığı un [*]toz muskat [*]tuz [*]karabiber [/LIST] [B]HAZIRLANIŞI[/B] Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Muskat, karabiber ve tuzu ekleyip ateşten alın. Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları ince halkalar halinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ekleyin. Geniş bir fırın kabını yağlayın. yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kabına dizin ve kalan sosu da üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 5 dakika kızartın ve servis yapın. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Fırında Soğanlı Yumurta
Top