Fırında Kabak Turtası

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Hafif, sağlıklı ve düşük kalorili bir diyet yemeği tarifi..


İçindekiler


* 3-4 kabak
* 3 dal dereotu
* 1 soğan
* 2 çay kaşığı sıvıyağ
* 1 kahve fincanı su
* 8 çorba kaşığı yoğurt
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* Birkaç nane yaprağı
* Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin.
* Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
* Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
* Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
* Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
* Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
* Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İpucu

Hazırlama Süresi : 10 dk Pişme Süresi : 15 dk Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.
 
Top