Fırın Sütlaç, Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır?

Papatya

V.I.P
V.I.P
Normal sütlaç tariflerine göre daha çok seviliyor fırında pişen sütlaç.
Aslında farkı sadece üzerinin yanık olması ama o yanıklık sütlaca öyle bir lezzet katıyor ki! Hayran kalacaksınız.


Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı Şeker
yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı (koymasanızda olur.)
vanilya


Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır

Pirinçleri 2-3 su yıkayın, orta boy bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin, şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.
1 litre sütten küçük bir cezveye süt ayırın içine nişastayı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak eritin.
Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın.
Cezveyi küçük ocağa alın, nişasta koyulaşana kadar karıştırın
Tencerede kaynayan süte cezvenin tamamını ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatın, sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın.
Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.


Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın.
Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık yada soğuk servis yapın.

Nilay Tulum

Fırın sütlaç nasıl yapılır?



 
Top