Fındıklı Şokola Tart

Papatya

V.I.P
V.I.P
qo9sE7s.png


Tart hamuru malzemesi
1000 gr Un

450 gr Biskin yağı

200 gr margarin

200 gr Pudra şekeri

1 adet Bütün yumurta

1 adet Yumurta sarısı

1 çay kaşığı Vanilya

1-2 yemek kaşığı Soğuk su

1/2 çay kaşığı Tuz

İç dolgu malzemesi

225 gr Bitter Kuvertur

2 adet Bütün yumurta

4 adet Yumurta sarısı

150 gr Toz şeker

110 gr margarin

1/2 çay kaşığı Vanilya

25 gr Mısır nişastası (az miktarda su ile yumuşatılır)

125 gr Bütün fındık (üst süsleme için)

(çok az merdane ile bastırılarak kırılır)


Hamur ve boş tartın hazırlanması

1-Biskin ve margarin ile un ve pudra şekeri parmak ucuyla harmanlanıp, ufalanır. Daha sonra vanilya, su ve çatal ucuyla çırpılmış yumurtalar katılır. Tekrar parmak ucuyla yoğrularak hamur toparlanır. Bir gün üstü sarılı olarak buzdolabında bekletilir.

2-Tart hamuru merdane ile açılır, kalıba yerleştirilir ve fazlalıkları alınır. Kalıbın tamamını kaplayacak bir alüminyum folyo ile kapatılır. Yemek çatalı ile delikler açılır. Kuru fasulyeler ile kalıbın tamamı doldurulur, 180 0C fırın ısısında 15-20 dakika pişirilir, fırından çıkartılır. Kuru fasulyeler ve folyo hamurun üzerinden alınır, tekrar fırına koyulur, renk alınca fırından çıkartılır.

Yapılışı

Bitter kuvertür, bıçak ile küçük parçalara bölünüp, benmaride margarin ile beraber eritilir. Diğer tarafta ise mikser kazanına yumurtalar ve toz şeker koyulup ısıtılır, mikserde çırpılır. Çırpma işlemi bitince mikser teli çıkarılır, içine eritilmiş kuvertür ile margarin karışımı ve sulandırılmış nişasta, vanilya katılır. Karıştırma işi tahta kaşık ile yavaş ve dikkatli olarak yapılır. Hazırlanan karışım, önceden pişirilmiş boş tartın içine doldurulur. Üstlerine fındıklar serpiştirilip 180 0C fırın ısısında 10-12 dakika pişirilir. Tart soğuduktan sonra üstlerine hafif pudra şekeri serpilir.

Alıntıdır...

 
Top