FİL KULAĞI EKMEK

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

FİL KULAĞI EKMEK

FİL KULAĞI EKMEK
Malzeme :
300 gr 1.kalite un
50 gr orta proteinli un
20 gr mısır nişastası
40 gr tereyağı
50 gr şeker
40 gr yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
11/2 çay kaşığı maya
160 ml soğuk sıvı süt
Yayılmış:
50 gr margarin / eritilmiş tereyağı
Tatmak için beyaz susam
yöntem:
1. Maya hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun, lysa ekmek yapma makinesi kullandı), 9 numaraya basın, 10 dakika çalıştırın.
2. Mikser kullanıyorsanız 10 dakika kadar karıştırıp mayayı ekleyip elastik olana kadar tekrar çalıştırın ve 35-45 dakika bekletin, üzerini örtün)
3. 2 kat kabsrdıktan sonra hamurun havasını alın, 48 gr'a bölün.
4. Hamuru yuvarlayın ve 15 dakika dinlendirin, ardından bir hamurdan yuvarlayın ve eritilmiş tereyağı / margarini fırçalayın ve biraz susam içine daldırın, 22-24 cm'lik bir kalıba dönüşümlü olarak yerleştirin, bitene kadar her şeyi yapın. .
5. Daha sonra üzerini mayalama bezini 45 dakika kadar kapatın ve daha sonra üst ve alt fırını 10-15 dakika açın 180 c
7. Ekmeği aynı ısıda 180 derecede alt ve üst ateşte 25 dakika pişirin. Alt rafı kullanın, üst kısım yanabilir. Ve piştikten sonra bir soğutma rafına koyun.
Piştikten sonra üzerine tereyağı sürün​
 
Top