• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

FİL KULAĞI EKMEK

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

FİL KULAĞI EKMEK

FİL KULAĞI EKMEK
Malzeme :
300 gr 1.kalite un
50 gr orta proteinli un
20 gr mısır nişastası
40 gr tereyağı
50 gr şeker
40 gr yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
11/2 çay kaşığı maya
160 ml soğuk sıvı süt
Yayılmış:
50 gr margarin / eritilmiş tereyağı
Tatmak için beyaz susam
yöntem:
1. Maya hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyun, lysa ekmek yapma makinesi kullandı), 9 numaraya basın, 10 dakika çalıştırın.
2. Mikser kullanıyorsanız 10 dakika kadar karıştırıp mayayı ekleyip elastik olana kadar tekrar çalıştırın ve 35-45 dakika bekletin, üzerini örtün)
3. 2 kat kabsrdıktan sonra hamurun havasını alın, 48 gr'a bölün.
4. Hamuru yuvarlayın ve 15 dakika dinlendirin, ardından bir hamurdan yuvarlayın ve eritilmiş tereyağı / margarini fırçalayın ve biraz susam içine daldırın, 22-24 cm'lik bir kalıba dönüşümlü olarak yerleştirin, bitene kadar her şeyi yapın. .
5. Daha sonra üzerini mayalama bezini 45 dakika kadar kapatın ve daha sonra üst ve alt fırını 10-15 dakika açın 180 c
7. Ekmeği aynı ısıda 180 derecede alt ve üst ateşte 25 dakika pişirin. Alt rafı kullanın, üst kısım yanabilir. Ve piştikten sonra bir soğutma rafına koyun.
Piştikten sonra üzerine tereyağı sürün​
 
Top