• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

FIFA 17’de Olması Beklenen Yenilikler

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye

Ve5htAZ.jpg

Takımların kendine has taktikleri. Seçtiğimiz takımın gerçekte uyguladığı taktik, tam anlamıyla oyuna aktarılması en büyük beklentiler arasında. Default taktiklerin her ne kadar her takıma farklı olsa da , gerçekle pek alakası olmayan sonuçlar ortaya koyduğunu biliyoruz, bundan dolayı her takımın kendine özel taktiklerini oyunda görmek, gerçekten güzel olur.

Oyuna Türkçe spiker seçeneğinin eklenmesi. Bildiğiniz üzere ilk defa FIFA bu yıl Türkçe olarak karşımıza çıkmıştı. Bir çok kişinin imza topladığı, EA SPORTS tarafına mail attığını biliyoruz. Bu konuda en çok adı konuşulan isimse , oğlu ile bir çok kez Twitch ile Youtube üzerinden FIFA yayını yapan ünlü spikerimiz Ercan Taner. Bakalım EA bizi bu konuda mutlu edecek mi?

Oyuna gerçek teknik direktörlerin eklenmesi. NBA olsun, Madden NFL olsun, NHL olsun bu tarz diğer EA SPORTS‘a ait oyunlarda gördüğümüz gerçek takım direktörleri, ne yazık ki FIFA‘da yer almıyor. Oyun içinde menajer modu yer alsa da, istediğimiz menajeri seçemiyor, aynı zamanda oyun içinde de takımların kendilerine ait menajerlerini göremiyoruz. Bu konuya FIFA 17‘de son verilmesi, gerçekten güzel olurdu.

Kariyer liginin uzatılması. Oyunun belki de en çok oynanan modlarından biri olan kariyer modu sadece 15 yıl ile sınırlı. Bu durumda bir çok oyuncuyu sinir ediyor desek yanlış olmaz. Bu modun daha fazla uzatılması, büyük bir beklenti olsa gerek.
 

aslann

Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!
Özel üye
zBrXp1Y.jpg

Kariyer modunda her sene yeni formalar gelmesi. En azından bize tasarlama şansı verilmeli, 10 sene boyunca aynı forma ile oynamak, gerçekten de can sıkıntısı yaratıyor.

Türk takımlarının gerçek stadyumları, gerçek taraftar marşlarının oyuna eklenmesi. Oyunun belki de bizim için en çok canımızı acıtan yanı bu , oyunda maalesef hiç bir takımımızın stadı yer almıyor. Bu sene bunun çözülmesi, bizim adımıza çok güzel bir yenilik olur.

Stad atmosferleri, taraftarların oyuna etkisi. Oyundaki en büyük eksiklerden biri de iç – dış duygusunu tam anlamıyla yaşayamama olsa gerek. Taraftarların rakibin faul yapan oyuncusuna tepki gösterme, hakemin vermediği penaltıyı tam olarak protesto etme gibi bir çok gerçekçi eksiğin oyunda olduğunu söyleyebiliriz. Artık taraftarın gerçekteki gibi iç – dış handikabını yaşatması gerekiyor diye düşünüyorum.

Pratik modunun eski halinin eklenmesi. Oyundaki en büyük eksik heralde eskisi gibi rahatça pratik modunu açıp, korner olsun, serbest vuruş olsun hatta penaltı olsun uğraşmadan çalışmak olsa gerek. Eskiden 3e 11 , kaleciye karşı 11 oyuncu tarzı bir çok seçeneğimiz mevcuttu. Ayrıca serbest vuruşların yerinden tutun, bütün organizasyonları hızlı ve rahatça çalışabiliyorduk. Pratik modunun tekrardan eklenmesi gerçekten güzel olur.

Online lig, turnuva açılması, online friendlies özelliklerinin seçilebilmesi. Oyunda NBA2K’da olduğu gibi, bir tane online turnuva oluşturma alanı açılmalı. Online friendlies kısmından oynamaktansa, oyunun içinden bu tarz bir şey oluşturup, dostlarımızla oynayabilmeliyiz. Ayrıca bunun yanı sıra arkadaşlarımızla yaptığımız maçları seçebilmeli, beraberlik halinde uzatmaya gidecek şekilde oynayabilmeliyiz.
 
Top