Fiat Yol Arkadaşım Connect Nedir?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Egea ile başlangıcı yapılan Yol Arkadaşım Connect uygulamasıyla, FIAT kullanıcılarını çok daha güvenli ve bağlanılabilir bir sürüş deneyimi bekliyor.

Hemen bu hizmetin ücretli olduğunu da belirtelim.

• Fiat Yol Arkadaşım Connect’le Fiat’ınızın park konumunu görebilir, çekilme ve menzil dışına çıkma durumunda uyarı alabilirsiniz. Aracınızın durumunu, servis işlemlerini, yolculuklarınızı ve sürüş alışkanlıklarınızı kontrol edebilir; hız limitini aştığınızda uyarı alabilirsiniz. Aracınızı uzaktan kilitleyebilir ya da açabilirsiniz.

• Uygulamayı, Apple Store veya Google Play Store’dan ücretsiz indirebilir ve üyelik işlemlerinizi tamamlayarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Fiat Yol Arkadaşım Connect’e aynı zamanda yolarkadasim.fiat.com.tr web sitesi üzerinden de erişebilirsiniz.

Fiat Yol Arkadaşım Connect Lansmana Özel Satış Fiyatı*: 590₺
*Hizmet 1 yıllık üyeliği kapsamaktadır.

Fiat Yol Arkadaşım Connect sayesinde;

· Park konumunuzu görebilir,
· Çekilme ve menzil dışına çıkma durumunda uyarı alabilir,
· Aracınızın sağlık durumunu, servis işlemlerini, yolculuklarınızı ve sürüş alışkanlıklarınızı kontrol edebilir,
· Hız limitini aştığınızda uyarı alabilir,
· Aracınızı uzaktan kilitleyebilir ya da açabilirsiniz.

fiat-yol-arkadasim.jpg


Masaüstü ve ceplerimizdeki teknolojilerin gelişmesi ve kullanım alanlarının artışıyla birlikte, bunun farklı alanlara sıçrayacağı gerçeği de ön görüsü kolay seçenekler arasındaydı. Nitekim otomobil üreticilerinin özellikle akıllı cep telefonları üzerinden başlattığı “bağlanılabilirlik” teknolojileri günümüz itibarıyla fazlasıyla tatmin edici noktalara çıktı. Henüz Türkiye’de kullanılmasa da nesnelerin interneti üzerinden gelişen akıllı ev asistanlarının araçlara komut göndermesi de günümüzde deneyimlenebilen teknolojiler arasında. Temellerinin premium üreticiler tarafından atıldığı bu entegrasyon yavaş yavaş her kesinden kullanıcıların ulaşabileceği özellikler olmaya devam ediyor. Bu konuda Türk mühendislerin oluşturduğu bir ekiple “Yol Arkadaşım Connect” uygulamasını geliştiren FIAT, müşterilerine akıllı telefonları üzerinden araçlarına komut verme ve anlık bilgi alma gibi önemli bir destek sunuyor.


“FIAT Yol Arkadaşım Connect” ile gelen özellikler:

Şimdilik sadece Egea modellerinde kullanıma sunulan bu uygulamanın özellik yelpazesinin oldukça zengin olduğunu ilk baştan belirtelim. Google Play Store ve App Store üzerinden indirilebilen uygulamanın akıllı telefonlara kurulmasıyla başlayan süreç, hemen ardından kullanıcının kendi adıyla bir profil açmasıyla devam ediyor. Oluşturulan bu profil üzerinden, araçla yapılan her yolculuk kayıt altına alınıyor. Kilometre ve zaman cinsinden verilerin ele alındığı profilde aynı zamanda sürücünün kullanım karakteristiğine göre beş yıldız üzerinden puanlama yapılıyor. Hızlanma, Hız, Vites Geçişleri ve Yavaşlama başlıkları altında verilen değerlendirme ile sürücünün genel sürüş başarısının ortalaması alınıyor. Bu aşamada istenilirse profilini diğer kullanıcılarla paylaşabilecek olan sürücüler, kendi aralarında kimin daha kaliteli ve güvenli bir sürüş yaptığını keyifli bir oyun havasında ölçümlendirebiliyor. FIAT burada, güvenli ve kurallara uygun bir sürüşle birlikte maksimum yakıt tasarrufunun yakalanabilmesini hedeflemiş durumda.

FIAT Yol Arkadaşım Connect’in kullanıcılarını en çok mutlu edecek özelliğinin başında hiç şüphesiz “Çekici ikazı” yer almakta. Eğer araç anahtarsız bir şekilde konum değiştirirse, kullanıcının cep telefonuna ivedilikle “Aracınız Çekiliyor” bildirimi gönderiyor. Bununla paralel olarak “Aracım Nerede” özelliği de haritalar üzerinden anlık konum bilgisini kullanıcıyla paylaşarak herhangi bir hırsızlık durumunda da önemli bir destek sağlıyor. Kullanıcıların tüm bu bilgilere dünyanın neresinde olursa olsun erişebildiğini de belirtmeden geçmeyelim. Projenin güvenlik konusunda altı çizilmesi gereken parçası ise 7/24 ambulans desteği. Kullanıcıların yaşadıkları bir kaza durumu sırasında erişebilecekleri “FIAT İlgi Merkezi” görevlileri talep doğrultusunda ambulans desteği sağlayabiliyor. Kazanın şiddetine göre eğer otomobil Airbag patlatır ise, uygulama üzerinden merkeze iletilen sinyal doğrultusunda kullanıcıyla cep telefonu üzerinden iletişime geçilmeye çalışılıyor. Eğer kullanıcı herhangi bir yanıt vermez ise olay yerine otomatik olarak ambulans yönlendiriliyor.

 
Top