Fesleğenli Alabalık Tarifi

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
A8O1QM4.jpg


2 adet Alabalık
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
4-5 dal fesleğen
1 baş kuru soğanın suyu
Tuz
Garnitür için:
2 adet orta boy domates,
1 su bardağı dolusu haşlanmış nohut,
1 baş kuru soğan,
5-10 yaprak ıspanak


Alabalıkları bol suyla yıkayıp ayıklayın
Fileto çıkartın
Tekrar yıkayın ve suyunu süzün
Beri yanda, bir kâsenin içine 2 çorba kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı biber, ince ince kıyılmış fesleğeni ve 1 adet kuru soğanın suyunu koyup iyice harmanlayın
Elde ettiğiniz bu sosu, alabalık filetolarının üzerine sürün
Soslanmış alabalıkları fırın kabına özenle dizin
Ara sıra, üzerine fesleğenli sostan sürerek, fırında pişirin
Bu arada, haşlanmış nohut, doğranmış kuru soğan, domates ve ıspanakları, az sıvı yağda kavurun
Hazır olunca da, balıklar ile beraber ikram edin
 
Top