Fenerbahçe Fenerbahçe'nin aradığı kan Roma'dan Salih Uçan

KitapBey

Üye
Ozan Tufan ve Diego Ribas’tan verim alamayan Fenerbahçe’de Salih, yeni bir transfer gibi düşünülüyor. Vitor Pereira’nın çok istediği iki yönlü orta alan tanımına uyan genç futbolcu Salih Uçan'ın, Oğuzhan Özyakup gibi önemli mesafe kat edebileceği belirtildi.

Fenerbahçe’de şampiyonluk yolunda alınan yara hem kadro yapılanmasını sorgulatırken, hem de gelecek sezon için yapılacak transferlere ışık tuttu.

Sezon boyunca çift yönlü orta saha eksikliği yaşayan takımda, OzanTufan ve DiegoRibas’tan beklenen verimin alınamaması arayışları hızlandırdı. Yaşanan bu çıkmazdan sonra kulüp içerisinde akıllara gelen ilk isim SalihUçan oldu. Transferdeekonomik açıdan tedbirli davranmak zorunda olan sarı lacivertlilerin, Roma’da kiralık olan Salih Uçan'ı liste başına aldığı öğrenildi.

Başta Başkan AzizYıldırım olmak üzere camia tarafından sevilen bir oyuncu olan genç yıldızın oyun yapısının aranan özelliklere uygun olması da çok cazip geliyor. Oyunu çift yönlü oynayan ve orta sahada Vitor Pereira’nın çok istediği 8 numaraya uygun olan Salih, yeni bir transfer gibi algılanıyor.

AykutKocaman ile 2012/13 sezonunda parlayan Salih, son 2 sezondur Roma’dasadece 10 maça çıkabildi. Salih Uçan'ın beklenen düzeye çıkmaması ve Roma’nın da kadrosunda önemli yıldızlara sahip olması nedeniyle 22 yaşındaki futbolcunun geri döneceği konuşuluyor. Hem İtalya’da edindiği tecrübe hem de sahip olduğu yetenekler, Salih Uçan’ın sarılacivertli takımda parlayacağı düşünülüyor.

Öte yandan Fenerbahçe’de SalihUçan’ın geri dönmesine referans olarak ilginç bir isim örnek gösterildi. Beşiktaş ile bu sezon kariyerinde patlama yapan 23 yaşındakiOğuzhan Özyakup gibi Salih’in de takımın en önemli isimlerinden biri olabileceği ifade ediliyor.

Aziz Yıldırım savunmuştu

Fenerbahçe’ye geldiği günden bu yana SalihUçan’ın en büyük destekçilerinden biri her zaman başkan Aziz Yıldırım oldu. Aziz Yıldırım, bu sezon başında da Roma’nın Salih’i başka bir takıma kiralama tekliflerini kabul etmedi. 22 yaşındaki yıldızın çok önemli bir yetenek olduğunu düşünen FenerbahçeBaşkanıAzizYıldırım, İtalyan kulübüne, “Ya sizde kalsın ya da Fenerbahçe’ye döner” cevabını vermişti.

Takım gençleşecek

Fenerbahçe’de yeni sezonun ilk hedeflerinden biri takımın yaş ortalamasını düşürmek olacak. Sarı-lacivertli kulüp, sözleşmesi bitip ayrılacak 30 yaş üstü oyuncuların gitmesiyle rahatlayacak.

Transfer politikasında da genç oyunculara önem veren Fenerbahçe, kadroyu kurarken buna göre adımlar atacak. Fenerbahçe’de 34 yaşındaki Bruno Alves, 33 yaşındaki RaulMeireles, 31 yaşındaki MichalKadlec, 32 yaşındaki MehmetTopuz ve 31 yaşındaki Diego’nun ayrılması durumunda yaş ortalaması 26 yaşına geriliyor.
 
Top