Fellah Köftesi tarifi

Suskun

V.I.P
V.I.P
TG3AI.jpg


Malzemeler:

Köftesi için:


500 gr ince (köftelik) bulgur
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı irmik
2 yemek kaşığı salça
2 adet yumurta
Tuz,kırmızı pul biber, kimyon,karabiber
Bulguru ıslatmak için 2 su bardağı su

Sosu için:

4 adet domates
2 yemek kaşığı salça
6 diş sarmısak
Nar ekşisi
Zeytinyağı yada sıvıyağ
tuz
kırmızı pul biber

Üzeri için:

Maydanoz
isteğe göre taze soğan
gWlB2.jpg

Yapılışı:

Bulgurun üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin ve şişince geri kalan köfte malzemelerini ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. (Yoğurma işlemi köftelerin suda dağılmaması için çok önemli.)
Ellerinizi yağlayın. Kıvama gelen hamurunuzdan fotoğraftaki gibi 1 parmak kalınlığında rulolar oluşturun ve küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
Topların ortalarına parmağınızla çok derin olmayan bir çukur açın.
Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığınız köfteleri 5-6 dakika (köfteler su yüzümne çıkana kadar) kaynar suda haşlayın ve süzün.
Domatesleri ve sarımsağı birlikte rondodan geçirin.
Sos tenceresi yada tavaya zeytinyağı, tuz, pul biber, salça ve domatesleri orta ateşte koyulaşıp domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen sosu fellah köftelerinin üzerine dökün, nar ekşisini de ekleyerek iyice karıştırın.
Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 

Top