• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Felç Vakasını Anlamada Uygulanabilecek Üç test

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Felç vakalarında zaman çok önemli. Burada anlatılan ise hastanın felç geçiyor olabilme ihtimalinin tesbit edilmesi. Aşağıda verilen üç test hastalanan kişiye en kısa zamanda uuygulanıp alınan cevaplar felçle uyumlu ise en yakın hastaneye başvurulması hastanın felç kalmasını belkide hayatının kurtulmasını sağlayacak testler.

Ut39uol.jpg

Bir nörolog felç vakalarını inmenin geldiği zamandan üç saat içinde müdahale edebilse felcin etkilerini tamamen geri çevirebileceğini söylüyor.
PÜF NOKTASININ felcin tanımlanması, teşhis edilmesi ve üç saat içinde hastanın medikal bakımının başlaması olduğunu söylüyor.

• FELCİN tanımlanmasında ÜÇ TEST: "S.T.R."

Bazen felcin semptomlarının tespit edilmesi zordur. Bilinçsiz olmak malesef felakettir. Felç hastası, eğer yakınındaki kişiler tarafından felcin semptomları teşhis edilemezse, ciddi beyin hasarına maruz kalır.

Doktorlar yakında bulunan herhangi birinin ÜÇ BASİT SORU sorarak felci teşhis edebileceğini söylüyor:
  • S *Gülümsemesini söyleyin (Smile)
  • T *Basit bir cümle kurmasını söyleyin (Talk)
    (örn. Bu gün dışarısı güneşli.)
  • R *Her iki kolunu kaldırmasını söyleyin. (Raise)


Hasta bu görevlerin herhangi birini yapmakta zorlanıyorsa, derhal acil servis numarasını arayın ve semptomları almaya gelenlere söyleyin.

•Felcin yeni işareti: Dilinizi çıkarın!​
 
Top