Fattuş tarifi (salata

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
(dört kişilik)

2 adet (tercihen bayat) pide ekmeği
5 yemek kaşığı zeytinyağı (2 yemek kaşığı kızartmak için, 3 yemek kaşığı sos için)
1 diş sarımsak
Boyutuna ve ne kadar asitli olmasını istediğinize bağlı olarak ½ ila 1 limon
½ yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı ezilmiş kuru nane (nane çayı poşet de kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 marul
8 – 12 adet kokteyl domates
4 küçük salatalık
8 turp
1 sarı biber
3 taze soğan
2 avuç taze maydanoz yaprağı
1 avuç taze nane yaprağı
Tuz

Fattuş tarifi​

Fırını 200 dereceye ısıtın (üstten/alttan ısıtma). Pideleri fırın tepsisine dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin, 10-15 dakika pişirin, fazla kızartmayın. Soğumaya bırakın, ardından somunları düzensiz, lokma büyüklüğünde parçalara ayırın.

Bu arada sos için sarımsağı çok ince doğrayın veya rendeleyin ve limonun suyunu sıkın. Sarımsak, limon suyu, sirke, kuru nane, sumak, nar ekşisi ve kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın, tuz ekleyin. Giyinmeyi bir kenara koyun.

Marulu geniş şeritler halinde kesin, domatesleri dörde bölün, salatalıkları uzunlamasına dörde bölün ve enlemesine lokmalık parçalar halinde kesin, turpları sekizde bir kesin, biberleri kabaca doğrayın, taze soğanları halkalar halinde doğrayın, maydanozu ve nane yapraklarını kabaca doğrayın , biraz bütün bırakarak. Her şeyi ekmek parçalarıyla birlikte büyük bir kapta hafifçe karıştırın, sosun üzerine gezdirin. Afiyet olsun!
 
Top