Facebook'taki Tarıma da Yasak

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
Türkiye'de bir yasak daha! Facebook'ta çiftlik kurup hayvan besleyip tarım faaliyetlerinde bulunulan Farmville oyunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandı.
Facebook kullanıcılarının kendilerine ait sanal çiftlik işlettikleri Farm Wille adlı oyuna engeleme geldi.
Facebook'ta çiftlik kurup hayvan besleyip tarım faaliyetlerinde bulunulan Farmville oyunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandı. Türk oyunseverler bu yasağın nedenini anlamayadılar. Oyunun yayınlandığı diğer sitelerde ise herhangi bir yasaklama söz konusu değil.

Oyunu oynamak için Facebook'a giren kişiler şu uyarı ile karşılaşıyorlar:

"5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (zynga.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

(Habertürk)

 

Sevgi.2

Aktif
ilginç...Sebebi şey olabilir.Türkiye'de tarımı bitirmek ve dışa bağımlı yapmak isteyen abilerimiz var ya,onlar kızmıştır "ben size tarım yapmayacaksınız demedim mi?" diye.Onlar da yasaklamıştır.Başka ne sebebi olabilir,sonuçta oyun yani :)
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
dün öyleydi bugün açılmış çiftlik parası için bir takım sitelere girmek gerekyor onun için olabilir yada palmal larda havalelerde bi sorun olabilir bugün oynadım :P
 
Top