• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Facebook, Yeni Patentiyle Parası Olanla Olmayanı Ayıracak!

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Facebook’un patentini aldığı yeni algoritma, bir kişinin zenginlik ve eğitim duruma göre farklı reklamlar çıkartmayı hedefliyor.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağlarından Facebook, yeni bir algoritma için patent aldı. Yeni alınan patentle birlikte Facebook, kişilerin sosyo-ekonomik durumunu öğrenebilecek. Bir kişinin alt, orta veya üst sınıf bir gelirinin olup olmadığını araştıracak firma, bu verileri reklamlarda kullanacak.

67122


Facebook’un patent başvurusu yaptığı yeni algoritma yalnızca gelir durumunu değil, aynı zamanda eğitim durumu, ev, araba gibi sahiplikleri de tahmin edecek. Bu verileri toplayarak hangi kişiye nasıl reklamlar çıkarması gerektiğine karar verecek şirket, her gelire özel ürünler tanıtmaya çalışacak.

Cuma günü Facebook tarafından açıklanan yeni özellik başarıya ulaşırsa, bu tarz sayfaların bizi dinlemesi yetmiyormuş gibi şimdi de gelir ve eğitim durumlarımıza göre ayrılacağız. Bu algoritma Facebook’un kendisi için değil aslında. Facebook’a reklam veren üçüncü parti şirketlerin hedefledikleri kitleye daha etkili bir şekilde ulaşması için yapılıyor.

67121


Facebook’un kişilerin seyahat geçmişi, nasıl arabalar kullandığı, ne kadar gelir elde ettiği, ne kadar hızlı internet bağlantısı olduğu, hangi okulda okuduğu gibi soruları bilmesi bekleniyor.
 
Top