Kaynak ikonu

Excel ile Sınav Analizi yapalım

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Excel ile Sınav Analizi yapalım - Excel ile Sınav Analizi yapalım

Excel içerisinde işlerimizi kolaylaştıran bir çok işlev ve fonksiyonu barındırıyor. Biz şimdi basit düzeyde sınav analiz programı yapalım. Böylece bazı formüllerin nasıl kullanıldığını da öğrenmiş olalım.

İsterseniz uygulama dosyasını eklentiden indirebilirsiniz.

Konu: Excel ile sınav analizi
Zorluk: Basit / Orta

Bunun için aşağıdaki resimde görüldüğü gibi 3 sayfadan oluşan bir excel dosyası kullanıyoruz. Aynı isimleri kullanırsanız formülleri kullanmada zorluk çekmezsiniz....

Açıklamanın devamı için tıklayınız...
 
Son düzenleme:

YuNuSs

Üyecik
eLine koLuna akLına sağLık kardesim. prog biraz düzenLedim ve vize ödevim oLdu,sayende dersi geçeceğim tskrler .. ama hala progda anLamadığım tek bir nokta war doğru oLduğunda beyaz kutucuk içinde D yazıyor , yanlış oLduğunda Y yazıyor tmm da nasıL kutucuğu kırmızı yapıyor ?
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
En kolay bölümde takılmışsınız. Koşullu biçimlendirme ile ilgili konularımızda bunun fazlaca örnekleri mevcut. Koşula göre excelde istediğiniz hücreyi istediğiniz şekilde renklendirebilir veya şekillendirebilirsiniz.
 

bayanasya

Üyecik
=PARÇAAL('Liste-Cevap'!$E1;1;1) Yazıyorum ama sağa doğru çektiğimde rakamlar hep aynı kalıyor. Hep aynı değer geliyor. Nedenini anlayamadım. Formülde nerede hatam var?
 

bayphilo

Üyecik
Arkadaşlar buradaki konu çok işime yaradı. Çok teşekkür ediyorum. Kitapçık türünü seçerek doğru yanlışı nasıl saydıracağım. Çok uğraştım yapamadım. Yardım ederseniz sevinirim.
 
Top