Evlilik psikolojisi nedir?

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Çevrenizi değil kendinizi dinleyin
Evlenirken aileler ve diğer yakın çevreniz, düşüncelerini ve tecrübelerini paylaşmakta cömert davranırlar. Onlara kulaklarınızı tıkamayın ama herkesin tecrübesinin farklı olduğunu da unutmayın. Sadece kendinizi, eşinizi ve kurduğunuz ortak hayatı düşünün.
x1034463_620x360.jpg.pagespeed.ic.p6WxeIyxiN.jpg

İki kişilik hayat sizi neden korkutuyor?
Eğer evlendiğiniz kişiyi gerçekten seviyorsanız kaygılarınızla başa çıkabilirsiniz demektir. Bugüne kadar hep sadece kendinizi düşünerek yaşamış ve iki kişilik bir hayat sürmekten korkuyor olabilirsiniz. Ancak yeni hayatınızı gözlemlemek için biraz zaman verin. Muhtemelen öngöremediğiniz kadar sorunsuz günler sizi bekliyor. Kendinize mutlu olmak için fırsat verin.

Sorumlulukların sonu var mı?
Modern hayat sorumluluk üstlenmek demek. Şöyle düşünün: Evlenerek alacağınız sorumluluklar, evlenmeseydiniz alacaklarınızdan gerçekten daha fazla mı? Öyleyse bile buna değmez mi? Mesela kariyerinizi olumsuz etkileyeceğini düşündüğünüz için mi evlenmek istemiyorsunuz? Kariyer basamaklarını yalnız tırmanacaksınız ama eğer evlenirseniz yanınızda iyi günde kötü günde sevdiğiniz ve sizi seven biri olacak.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Evlilik zor bir karar. Onu başka biri gibi değil senin bir parçan gibi görmen, sonuna kadar güvenebilmen lazım. Bu devirde nasıl olacak bilmiyorum hiç. ;;V
 
Top