Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Evde Sade simit nasıl yapılır
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1024835" data-attributes="member: 41"><p><span style="font-size: 18px">Evde sade simit nasıl yapılır? sorusu özellikle ev hanımlarının merak ettiği tariflerin başında geliyor. Çıtır çıtır gevrek bir simit nasıl yapılır? öğrenmek istiyorsanız sizi de İşte kolayca hazırlayabileceğiniz sade simit tarifi…</span></p><p></p><p>[ATTACH=full]93370[/ATTACH]</p><p></p><h3>SİMİT TARİFİ</h3><p>1 su bardağı ılık süt,</p><p>1 su bardağı ılık su,</p><p>1 çay bardağı sıvı yağı,</p><p>3 yemek kaşığı sirke,</p><p>1 paket insant maya (10 gr),</p><p>1 yemek kaşığı toz şeker,</p><p>1 tepeleme tatlı kaşığı tuz,</p><p>5,5 su bardağı un.</p><p></p><h4>Üzeri İçin:</h4><p>1 çay bardağı su,</p><p>2 yemek kaşığı üzüm pekmezi,</p><p>Susam.</p><p></p><h3>Simit Yapılışı</h3><p>Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve toz şekeri koyup iyice çırpalım.</p><p></p><p>Üzerine sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu ilave edip çırpalım.</p><p></p><p>Sonra azar azar unu ilave edip hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.</p><p></p><p>Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-40 dakika mayalandıralım.</p><p></p><p>Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.</p><p></p><p>Mandalina büyüklüğündeki bezeyi ikiye bölüp resimdeki gibi uzun yuvarlak şekil verelim.</p><p></p><p>Daha sonra resimdeki gibi iki ucunu birleştirip birbirine dolayalım.</p><p></p><p>Son olarak uç kısımlarını birleştirip simit şekli verelim.</p><p></p><p>Bir kaba suyu ve pekmezi koyup iyice karıştıralım.</p><p></p><p>Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.</p><p></p><p>Simitleri tepside 20 dakika daha mayalandıralım.</p><p></p><p>Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.</p><p></p><p>Toplam 12 adet dışı çıtır içi Yumuşacık Simidimiz oldu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1024835, member: 41"] [SIZE=5]Evde sade simit nasıl yapılır? sorusu özellikle ev hanımlarının merak ettiği tariflerin başında geliyor. Çıtır çıtır gevrek bir simit nasıl yapılır? öğrenmek istiyorsanız sizi de İşte kolayca hazırlayabileceğiniz sade simit tarifi…[/SIZE] [ATTACH type="full"]93370[/ATTACH] [HEADING=2]SİMİT TARİFİ[/HEADING] 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvı yağı, 3 yemek kaşığı sirke, 1 paket insant maya (10 gr), 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz, 5,5 su bardağı un. [HEADING=3]Üzeri İçin:[/HEADING] 1 çay bardağı su, 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi, Susam. [HEADING=2]Simit Yapılışı[/HEADING] Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve toz şekeri koyup iyice çırpalım. Üzerine sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu ilave edip çırpalım. Sonra azar azar unu ilave edip hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-40 dakika mayalandıralım. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Mandalina büyüklüğündeki bezeyi ikiye bölüp resimdeki gibi uzun yuvarlak şekil verelim. Daha sonra resimdeki gibi iki ucunu birleştirip birbirine dolayalım. Son olarak uç kısımlarını birleştirip simit şekli verelim. Bir kaba suyu ve pekmezi koyup iyice karıştıralım. Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim. Simitleri tepside 20 dakika daha mayalandıralım. Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim. Toplam 12 adet dışı çıtır içi Yumuşacık Simidimiz oldu. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Evde Sade simit nasıl yapılır
Top