Evde Sade simit nasıl yapılır

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Evde sade simit nasıl yapılır? sorusu özellikle ev hanımlarının merak ettiği tariflerin başında geliyor. Çıtır çıtır gevrek bir simit nasıl yapılır? öğrenmek istiyorsanız sizi de İşte kolayca hazırlayabileceğiniz sade simit tarifi…

simit.jpg


SİMİT TARİFİ​

1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 çay bardağı sıvı yağı,
3 yemek kaşığı sirke,
1 paket insant maya (10 gr),
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz,
5,5 su bardağı un.

Üzeri İçin:​

1 çay bardağı su,
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi,
Susam.

Simit Yapılışı​

Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve toz şekeri koyup iyice çırpalım.

Üzerine sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu ilave edip çırpalım.

Sonra azar azar unu ilave edip hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-40 dakika mayalandıralım.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Mandalina büyüklüğündeki bezeyi ikiye bölüp resimdeki gibi uzun yuvarlak şekil verelim.

Daha sonra resimdeki gibi iki ucunu birleştirip birbirine dolayalım.

Son olarak uç kısımlarını birleştirip simit şekli verelim.

Bir kaba suyu ve pekmezi koyup iyice karıştıralım.

Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Simitleri tepside 20 dakika daha mayalandıralım.

Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Toplam 12 adet dışı çıtır içi Yumuşacık Simidimiz oldu.
 
Top