• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Evde Labne Yapımı

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

labne-peyniri-1.jpg


İhtiyacınız olan iki malzeme çiğ süt (mümkünse mandıra sütü) ve taze az tuzlu bir süzme peynir. Birazdan vereceğimiz ölçülerde yaklaşık 2 litre süt için geçerli. Bu iki malzeme evde elinizin altındaysa labne peynirinizi hazır bilin. Öncelikle işi sütü kaynatarak başlayın. Sütünüzü kaynatırken kepçe yardımıyla havalandırmaya özen gösterin. Bu aşamada mandıra sütü kullanmanızı öneririz. Hazır süt ya da çiğ sütle aynı sonucu alamayabilirsiniz.
yogurt-mayalama.jpg


Ardından kaynattığınız 2 litre sütünüzü oda sıcaklığında üzeri bir bezle örtülü şekilde ılıtın. Yoğurt mayalama sıcaklığına gelince, yani serçe parmağınızı süte daldırdığınızda dayanabileceği, yakmayan bir ısıya geldiğinde artık peynir yapma işlemine geçebiliriz demektir. 2 yemek kaşığı kadar süzme peynirin üzerine 1 kepçe süt ilave edin. Peyniri sütün içerisinde pürüzsüz bir kıvama gelene kadar güzelce ezin. Ezdiğiniz peyniri tenceredeki sütün içerisine aktarın.
labne-peyniri-2.jpg


Ardından tencerenin kapağını kapatın ve bir çarşaf ya da bezle sıkıca sararak mayalandırmaya bırakın. En az 10 en fazla 12 saat kadar mayalandırın. Mümkünse ılık bir yerde mayalandırmaya özen gösterin. Soğuk bir mevsimde yapıyorsanız önceden ısıtılmış ve kapalı durumdaki fırının içerisine ya da sıcak bir yerde mayalandırma işlemini gerçekleştirin.
labne-peyniri-3.jpg


Temiz bir tülbenti süzgecin üzerine oturtun. Altına da bir kap koyun. Mayalanan sütü bu süzgecin içerisine alın. Tülbenti kenarlarından kavrayarak güzelce sıkın.
labne-peyniri-4.jpg


Güzelce sıktıktan sonra tülbenti bu şekilde, dilerseniz üzerine bir ağırlık koyarak en az 6 saat süzülmesini sağlayın. Süzüldükten sonra tülbentin ağzını açın.
labne-peyniri-5.jpg


Kıvama gelen labnenizin hazır olduğunu göreceksiniz. Labneyi tülbetin üzerinde genişte bir kaba alın. Kıvama gelmesi için güzelce karıştırarak ezin. Kıvamı çok katı olmuşsa süzdürdüğünüz sudan biraz ilave ederek kıvamını açabilirsiniz. Ardından ağzı sıkıca kapalı kaplara pay edin
 
Top