İhtiyacınız olan iki malzeme çiğ süt (mümkünse mandıra sütü) ve taze az tuzlu bir süzme peynir. Birazdan vereceğimiz ölçülerde yaklaşık 2 litre süt için geçerli. Bu iki malzeme evde elinizin altındaysa labne peynirinizi hazır bilin. Öncelikle işi sütü kaynatarak başlayın. Sütünüzü kaynatırken kepçe yardımıyla havalandırmaya özen gösterin. Bu aşamada mandıra sütü kullanmanızı öneririz. Hazır süt ya da çiğ sütle aynı sonucu alamayabilirsiniz.
Ardından kaynattığınız 2 litre sütünüzü oda sıcaklığında üzeri bir bezle örtülü şekilde ılıtın. Yoğurt mayalama sıcaklığına gelince, yani serçe parmağınızı süte daldırdığınızda dayanabileceği, yakmayan bir ısıya geldiğinde artık peynir yapma işlemine geçebiliriz demektir. 2 yemek kaşığı kadar süzme peynirin üzerine 1 kepçe süt ilave edin. Peyniri sütün içerisinde pürüzsüz bir kıvama gelene kadar güzelce ezin. Ezdiğiniz peyniri tenceredeki sütün içerisine aktarın.
Ardından tencerenin kapağını kapatın ve bir çarşaf ya da bezle sıkıca sararak mayalandırmaya bırakın. En az 10 en fazla 12 saat kadar mayalandırın. Mümkünse ılık bir yerde mayalandırmaya özen gösterin. Soğuk bir mevsimde yapıyorsanız önceden ısıtılmış ve kapalı durumdaki fırının içerisine ya da sıcak bir yerde mayalandırma işlemini gerçekleştirin.
Temiz bir tülbenti süzgecin üzerine oturtun. Altına da bir kap koyun. Mayalanan sütü bu süzgecin içerisine alın. Tülbenti kenarlarından kavrayarak güzelce sıkın.
Güzelce sıktıktan sonra tülbenti bu şekilde, dilerseniz üzerine bir ağırlık koyarak en az 6 saat süzülmesini sağlayın. Süzüldükten sonra tülbentin ağzını açın.
Kıvama gelen labnenizin hazır olduğunu göreceksiniz. Labneyi tülbetin üzerinde genişte bir kaba alın. Kıvama gelmesi için güzelce karıştırarak ezin. Kıvamı çok katı olmuşsa süzdürdüğünüz sudan biraz ilave ederek kıvamını açabilirsiniz. Ardından ağzı sıkıca kapalı kaplara pay edin