Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Paradoks

... Elif ...
Özel üye




Evde Cilt Bakımı


Evde Cilt Bakımı Önerileri

Sevgili bayanlar evde cilt bakımı yapmak sandığınız kadar zor değil aşağıdaki maske tariflerini evinizde kolaylıkla cildiniz uygulayabilirsiniz...Cilt bakımı için mutlaka güzellik salonlarına gidip yüksek ücretler ödemenize gerek yok. Eğer evde kalıp kendinize biraz zaman ayırabilirseniz, kolaylıkla cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

Siyah Noktalar İçin Mase Tarifi

Malzemeler: Limon suyu, yoğurt.

Hazırlanışı
Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı,gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin.Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler,nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.

Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.


Kırışıklara Özel Maske Tarifi

Malzemeler: Kaymak, elma.

Hazırlanışı

Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.

Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastiklik kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli bir etkendir.

Bu maskeyi Haftada bir kez yapabilirsiniz

Yağlı Ciltler İçin Özel Maske

Malzemeler: Bal, süt, limon suyu

Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.

Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.

İhtiyaca göre 10-15 günde bir tekrarlayabilirsiniz.
 
Top