• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ev pidesi tarifi

Nur34

YASAKLI ÜYE!
Evde Kıymalı Pide Tarifi'nin Yapılışı
Önce kıymalı içimizi hazırlayalım. Pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli unsurlar var birincisi iç malzemelerinizi ayrı ayrı robotton geçirin, eğer robotunuz yoksa, çok ince şekilde doğramanız lazım.
Ben önce soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan geçirdim.
Maydanozu robottan geçirmeyin çok kötü bir yeşil renk salıyor.
Zaman ayırın ve çok ince bıçakla doğrayın.
Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz.
Üzerini kapatın, dinlenmeye bırakın.
Hamuru için su, maya ve şekeri karıştırın.
İki dakika maya kabarana kadar bekleyin.
Geri kalan bütün malzemelerini ekleyin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
Açma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz ölçüde bezelere ayırın. Biz portakal boyutunda tuttuk büyüklüklerini.
Unlanmış bir zeminde hamurunuzu uzunlamasına açın, ortaya içinizi dökün.
Tutması için bastırın.
Eğer içiniz kuru gibi düşünüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde bastırabilirsiniz.
Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan birleştirin.
Yağlı kağıda dizin.
Önceden ısıtılmış fırına 250 derece üzeri kızara kadar pişirin.
Fırından çıktıkları gibi bol tereyağı sürün.

Afiyet olsun :)

ev-pidesi.jpg

Gelsin ev pidesi
 
Top