Ev Araçları Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Ev Araçları Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Ev araçları satın alırken planlı hareket edilmeli

Türk Standartları Enstitüsü Gaziantep Bölge Müdürü Sedat Cengiz, ev araçları alınırken kullanım, temizleme, bakım ve onarım kolaylıkları, yedek parça, garanti, emniyet ve fiyat durumlarının araştırılması gerektiğini bildirdi.

Ev işlerinin daha az zaman ve enerji harcanarak yürütülmesine yardımcı olan, tencere, basınçlı tencere, fritöz, ütü, buzdolabı, fırın, çamaşır makinası gibi elektrikli ve elektriksiz araçların kullanıma hazırlanması, parçalarının montajı, temizleme ve bakımının daha az enerji ve daha az zaman harcanarak yapılması gerekiyor.

Ev araçlarının seçimini etkileyecek faktörler:

İhtiyacın tesbit edilmesi: Neye ne kadar ihtiyacınız olduğunu iyi belirleyin. Alacağınız ürünün değişik marka, tip ve miktarlarının sağladığı faydaları karşılaştırın.

Kullanım kolaylığı: Zaman ve enerji kazancını kullandığınız araçlar size sağlamalı.

Temizleme ve bakım kolaylığı: Araçta temizlenmesi güç olan girintilerinin bulunmaması, leke tutmayan, silinebilen veya yıkanabilen bir malzemeden yapılması, yüzey işlemlerinin sık parlatma gerektirmeyen bir yapıda olması gerekiyor.

Garanti: Araç alınmadan önce garantisi araştırılmalı ve garantinin neyi kapsadığı incelenmeli.

Yedek parça: Alınacak aracın piyasada yedek parçasının bulunup bulunmadığı araştırılmalı, yedek parçası kolay bulunanlar tercih edilmeli.

Emniyet: TSE markası olan araçlar, Türk Standartları Enstitüsü'nün güvencesi ve denetimi altında bulunur. TSE veya TSEK markalı araçların alınmasına özen gösterilmeli.

Fiyat: Aracın ilaveleri arttıkça fiyatı artar. Dolayısıyla gereksiz ilaveler yaptırılmamalı.

Bakım ve onarım: Sağlam araç almak kadar aracın nasıl kullanıldığını bilmek de önemlidir. Kullanma kılavuzu iyi okunmalı.

Ekonomik şartların zorlaştığı günümüzde özellikle ev araçları alırken ihtiyaca göre alınmalı, kullanılmayacaklar için para ödemekten kaçınılmalı ve kesinlikle planlı alışveriş yapılmalı.
 
Top