Euro Bölgesi’nin kurtulması Almanya’nın bedel ödemesine bağlı!

BeReNN

Alyam?
Özel üye
ABD'li ünlü yatırımcı George Soros, artık Euro Bölgesi'nin kurtulmasının tamamen Almanya'nın 17 ülkenin tek tahvile (Eurobond) geçmesine onay vererek bedel ödemesine bağlı olduğunu söyledi.
660215_detay.jpg

Euro Bölgesi'nin geleceğine yönelik en kötümser olan uzmanların başında ünlü yatırımcı George Soros geliyor. Kurt yatırımcı AB'li liderlerin Bölge'nin borç sorununu çözme yönünde çok zaman kaybettiklerine işaret ederek son yapılan zirvenin de yeni bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Soros bu aşamadan sonra Euro Bölgesi'nin kurtulmasının tamamen Almanya'nın göstereceği performansa bağlı olacağına işaret ederek, “Berlin hükümeti er veya geç Eurobond'a onay vermek zorunda kalacak. Bu adım ülkenin kredi maliyetini yükseltmesinin yanı sıra aynı zamanda AAA olan kredi derecesini de olumsuz etkileyecek” dedi.

Soros, Almanya'nın bu adımı atmakta direnmesinin doğal olduğunu ancak geçen zamanla sonuç olarak yine Almanya'nın ödeyeceği bedelin arttığı uyarısında bulundu. Ünlü yatırımcı, Euro Bölgesi'ni kurtarmak için bu fedakârlığı yapmaktan başka çaresi kalmadığının altını çizerek, “Eğer Almanya bu yolu seçmeyecek olursa bankacılık sektörü açısından ortaya çıkacak sonuçlar, küresel kurumların önüne geçemeyeceği boyutlara ulaşacak” dedi.

ROUBİNİ: EURO BÖLGESİ'NİN DAĞILMA İHTİMALİ YÜKSELDİ!

Salı akşamı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy arasında gerçekleştirilen zirvenin sonuçlarına bir eleştiri de ünlü ekonomist Nouriel Roubini'den geldi.
İki liderin beklendiği gibi sorunlara net bir çözüm üretemediklerini belirten Roubini, “Euro Bölgesi'nin dağılma ihtimali yüzde 40'a yükseldi” dedi. Ünlü ekonomist Euro Bölgesi'nde peş peşe gelen büyüme rakamlarının da iç açıcı olmadığına işaret ederek, “Tekleyen AB ekonomisi mevcut duruma çok destekleyici olmuyor” dedi. Roubini, özellikle iki liderin gündeme getirdiği yeni kurumlar vergisi planının başta İrlanda olmak üzere çok sayıda ülke tarafından tepkiyle karşılanacağını ileri sürdü.
HT EKONOMİ
 
Top