Etrafımızda Sürekli Gördüğümüz Halde Gerçek Anlamlarını Bilmediğimiz 10 Mistik Sembol

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
1. Fatma Ana Eli

Fatma Ana Eli evrensel anlamda korunmayı simgeleyen bir semboldür. El’in üzerindeki gözün size kötü gözle bakan insanların zarar vermesinden koruduğuna inanılır. Eğer siz bu sembolü taşırken biri sizle kötü gözle bakarsa, size zarar veremeyecektir.

2. Yaşam Ağacı

Yaşam ağacı dünya çapında birçok kültür ve din tarafından benimsenmiş bir semboldür. Dünya ağacı olarak da bilinmesiyle, yaşam ağacı doğum>yaşam>ölüm>yeniden doğuş döngüsüyle ilişkilendirilir. Hristiyanlıkta, yaşam ağacı Adem ve Havva’nın yasak elmayı yediği cennet bahçesindeki ağaç olarak bilinir. Genellikle, Yaşam Ağacı’nın yeryüzündeki 4 elementle bağlantısı olduğu ve yaratılıştaki tüm şeylerle sonsuz bir bağlantı içinde olduğu düşünülür.

3. Nil’in anahtarı

Nil’in anahtarı daha çok Mısırlılarla ilişkili bir sembol olarak bilinir. Bu sembolü kullananların cinsel enerjisini arttırdığına inanılıyordu. Genellikle ise Nil’in Anahtarı sonsuz yaşam ve yeniden doğuş ile ilişkilendirilir.

4. Horus’un gözü

“The wadjet” yani bilinen adıyla Horus’un Gözü ( her şeyi gören göz), eski Mısırda’da güçlü bir korunma sembolü olarak kabul görmüştür. Eski Mısırlı ve Orta Doğulu denizciler, bu sembolü geminin baş kısmına korunma ve kazasız bir sefer için koyarlardı.

5. Lotus Çiçeği

Budizm’de ve diğer birçok inançta önemli bir sembol olarak kabul gören Lotus Çiçeğinin esas anlamı “aydınlanma”dır. Lotus Çiçeği çamurlu bataklıklarda büyümesine rağmen büyüleyici bir çiçek olarak güneş ışığı yardımıyla çiçek açar. Bu durum Lotusu geçmiş çağlardan bu yana karanlıktan aydınlığa yapılan yolculuğun temsilcisi konumuna getirmiştir.

6. Yin ve Yang

Bu sembol ikililiğin uyumunun temsilcisidir. Maskülen ve feminen enerjiler arasındaki birliği işaret eder. Yin ve Yang karanlıkla aydınlık, iyilikle kötülük arasındaki dengenin önemini gösterir. Her iyiliğin içerisinde bir miktar kötülük, her kötülüğün içerisinde de bir miktar iyilik olabileceğini işaret eder. Bu işaret bize hiçbir şeyin net bir şekilde siyah-beyaz olarak ayrılamayacağını gösterir.

7. 5 Köşeli Yıldız

Sık sık yanlış anlaşılan ve bazen de “şeytani” olarak etiketlenen, 5 Köşeli Yıldız insanın niteliklerini sembolize eder. Üst nokta ruhu temsil ederken, diğer noktalar dört elementi temsil eder.

8. Yılanlı Asa

Yanlışlıkla sağlık kuruluşları tarafından sembol olarak kullanılan Yılanlı Asa, Hermes’in geleneksel sembolüdür ve genellikle kanatlı bir asanın etrafında dönen iki yılana sahiptir.

Yılanlı Asa, gezegeni Merkür’ü temsil eden astrolojik sembolün temelini oluşturur. Yılanlı Asa sembolü, aynı zamanda kendi birincil yaşam gücü enerjinizin de bir temsilidir. İkiz yılanlar, omurganızın tabanından yükselen Kundalini enerjisini temsil eder; biri kadınsı ve bir erkeksi olmak üzere birbiriyle iç içe geçen yılanlar, başarılı insanın yeni hayatının kanatlarına sahip olmasına izin verir.

9. Dharma Tekerleği]

Dharma Çarkı, ya da “Hukuk Çarkı”, Nirvana’ya giden yolda öğretiler amaçlı Budist sembolüdür. Her bir konuşma, Buddha’nın sekiz aşamalı yolunda bir adımı temsil eder. İlginç bir şekilde, Budizm’den daha eskiye, İsa’dan önce 2500’lere dayanan bir tarihi vardır.

10. Yaşam Çiçeği

Kutsal geometrinin ana sembollerinden biri olan Yaşam Çiçeğinin, içinde bütün yaratılış kalıplarını içerdiği görülür. 7 ya da daha fazla örtüşen sembolden oluşan hayatın çiçeği, neredeyse her antik kültüre kadar uzanır ve yaratılışın ortaya çıktığı kutsal oluşumlardan biri olarak kabul edilir
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Şahmaranda olsaymis keske :)
Şahmaranı da ben ekliyeyim :)

Yılanların padişahı olarak yer alan, yılan gövdeli, insan başlı bir söylence yaratığı. Duvar halılarında ve panolarda yaşatılırdı.


%C5%9EAH.jpg
 
Top