Ertuğrul Özkök Sana Beddua Bile Edilmez

LoSt_LoVe

Forum Onuru
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök başörtülüler hakkında yine uçlardaki bir düşüncesini açıkladı. Daha önce namazın mini etekle kılınmasını istediğini ve bunu hayal ettiğini söyleyen Özkök, dizilerde neden türbanlı karakterlerin olmadığı tartışmasını kendine göre yorumladı.

Cumhuriyet yazarı Tuna Kiremitçi ile Haber 7 yazarı Esra Elönü arasındaki polemikten yola çıkan Özkök, "Dekolte bir türban yazısı" başlıklı yazısında "Artık türbanlı köşe yazarı görüyoruz. Bazı televizyonların tartışma programlarında da görüyoruz. Üniversiteye ve hayatın başka birçok alanına girmiş vaziyetteler." diyen ve ardından da "Öyleyse dizilerde niye hâlâ yoklar?" diye soran Özkök başa türban geçirilince, insan karakterindeki “insani şeyler”in değişmediğini belirtti. Kadınların, erkek ve hemcinsleri gözünde birer "azize" haline geldiğini savunan Özkök, okurlarını türbanlı azize testine tabi turarak şu çarpıcı soruları sıraladı:

TECAVÜZE UĞRAMIŞ TÜRBANLI

- Dizilerde tecavüze uğramış türbanlı kadın da görmeye hazır mısınız?
- Dizilerde kocasını aldatan türbanlı kadın da seyretmeye hazır mısınız?
- Dizelerde sevdiği erkekle öpüşen türbanlı kadın da seyretmeye hazır mısınız?
- Dizilerde kötü, cinayet işleyen, hırsızlık yapan, arkadaşına kazık atan, gelinini arkadan bıçaklayan türbanlı kadın da seyretmeye hazır mısınız?

VİCANLAR KABUL ETMEZ

Soruyu sadece egemen erkeklere değil kadınlara da sorduğunu belirten Özkök, yukarıdaki testinin gerçekleşmesinin önündeki engelleri de kendince şöyle sıraladı: O insanlar “Evet hazırız” deseler de, dizilerinde kötü türbanlı kadınlar da göstermeye hazır yönetmen, yapımcı var mı? Bugün için bunu göze alacak babayiğit bir yönetmen henüz daha anasından doğmadı. Kocasını aldatan türbanlı kadın gösteren bir yönetmen, başına nelerin gelebileceğini, hangi çarmıhlara gerileceğini tahmin bile edemez.
Tabii dizilerde şöyle harikulade bir iş bölümü istiyorsanız o başka! Başı açık kadınlar arasından; aldatanı da, dalavere çevireni de çıkacak; başı örtülü kadınlar ise sadece dürüstlük timsali, namuslu, saf, temiz insanlar olacak... Böyle bir iş bölümünü, ne televizyon ekonomisinin kanunları, ne yapımcının ne de izleyicinin vicdanı kabul eder.

ETRAFINIZDAKİ TÜRBANLILARIN HEPİSİ NAMUSLU MU?

Özkök yazısınından sonunda ise beni ikna edin çağrısında bulundu: "Tavsiyem; siz yine de çevrenize bakın... İyi bakın... Gördüğünüz bütün türbanlı kadınların hepsi namus timsali, ahlaklı, tertemiz insanlar ise; Buna samimi olarak inanıyorsanız; Gelin o zaman beni de ikna etmeye çalışın. Ben samimi her fikre açığım.. Ama lütfen, beni enayi yerine koyup; “Her namaz kılan, her başını örten dürüsttür” gibi alelade bir klişe ile gelmeyin." (Haber 7)
 

LoSt_LoVe

Forum Onuru
Rabbim sen kalbi kararmış insanların içinden bizleri ayır.Onlarla aynı yerde olmayalım.Senin pusulan şaşmış Rabbim bizi şaşırtma.
 

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Sadece katıldığım bir nokta evet her namaz kılan her kuran okuyan her hacca giden namuslu değilki etrafımızda çok var bu tür insanlardan..

Ama bukadar iğrenç bir insan bu şekilde türbanı telafuz ediyoya Allah ıslah etsin nediyim türbanı ağazlarını alıp reyting yapmaktan başka bişey değil bu ..
 

LoSt_LoVe

Forum Onuru
Zaten bu adam gibiler yüzünden gençlerimiz bu hale gelmedi mi.Biz türbanlıların içinde kötü yok hepsi namuslu demiyoruz zaten.Ama bunun gibi ş.....ler yüzünden bu hale geldi.Neyse ben daha fazla sinirlenmeden çıkayım konudan.
 
Top