Erken Doğumun Belirtileri

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Hamile bir bayan için erken doğum bu süreçte yaşamak istedikleri en son şeydir. Fakat hiç bir sebep yokken bile prematüre bir bebek doğabilir.Hamile bir kadında pek çok değişiklik görülür. Bunların bazıları gebeliğin normal olayları ise de bazıları erken doğuma işaret ediyor olabilir. Erken doğum belirtilerini genellikle ayırt etmek güçtür. Ancak gebeler erken doğum işaretlerini bilmeli ve dilenmese de başlarına geldiklerinde yorumlayarak doktorlarına danışmalıdır.

erken-do%C4%9Fum.jpg



Her bir saat içinde 6 ve daha fazla rahim kasılması erken doğumun işareti olabilir. Her saat için 6 kasılma her on dakikaya bir kasılma demektir. Kasılma aralıkları 10 dakikadan az olmaya başlamışsa kadın erken doğum yapacak olabilir.

Erken doğumun bir diğer habercisi değişen vajinal akıntıdır. Açık renkli ve sulu sıvı kanlı alıntılar doğumun belirtisi olabilir. Böyle bir akıntı farkedildiğinde derhal doktor aranmalıdır. Doğum başlamayacak bile olsa bu tür akıntılar ciddi sonuçlara neden olabilir.

Erken doğum sırasında karın krampları da oluşmaktadır. Sıklaşan kramplar erken doğumun habercisidir.

Alt bel ağrısı da bir diğer erken doğum belirtisidir. Sabitlenen ya da sıklaşan ve acı verici sırt ağrıları başlamaktadır.

Alt karın ve kasık çevresindeki basınç artışı da bir diğer belirtidir. Bebek anne rahmine baskı yapmaktadır.

Erken doğum belirtilerini kendinde gözlemleyen kadın hemen doktorunu arayarak belirtileri iletmelidir. Bolca su içilmeli ve doktor gerekli görürse hastaneye gidilmelidir. Doktorlar erken doğumu yavaşlatmak için ellerinden geleni yapsa da bebek erken doğmakta ısrarcı ise akciğer gelişimi için yenidoğan bakım ünitesinde bir süre geçirmek zorunda kalabilir.
 
Top