Erkekler ,zeki kadın istemiyor

Defne

Usta
İngiltere'de 30 yıl süren bir araştırmanın sonuçları, erkeklerin evlenmek için kendilerinden daha az zeki kadınları tercih ettiğini ortaya çıkardı...


Bristol, Edinburgh, Aberdeen ve Glasgow üniversiteleri 900 kadın ve erkek üzerinde ortak bir çalışma yaptı. Deneklerin 10 yaşında IQ'larını ölçen ve 40'lı yaşlarına kadar yaşamlarının nasıl geliştiğini takip eden uzmanlar, zeki kız çocuklarının evlilik hayatlarında başarılı olamadıklarını tespit etti.

Araştırmaya göre, erkekler tam tersi bir grafik çiziyor. Evlilikte başarıya ulaşan erkeklerin yüzde 88'i işinde yükseliyor, daha iyi para kazanıyor. İngiliz uzmanlar zeki kadınların, evlendiklerinde ilişkilerini sürdürmek için mücadele etmek zorunda kaldığını ifade ediyor. Uzmanlara göre, kariyerinde başarılı olan kadınların da aynı başarıyı evliliklerinde yakalayabilmeleri için özel çaba göstermeleri gerekiyor.

Brezilyalı kadınlar harikaİngiltere'de yapılan başka bir araştırmanın sonuçları da, İngiliz kadınlarının sadece beşte birinin kendini çekici bulduğunu gösterdi. Hatta kendini 'seksi' bulan kadınların oranı, bu rakamın bile altında. London School of Economics ve Harvard Üniversitesi tarafından 3 bin 200 kadınla yapılan anketlere göre, kadınların yüzde 50'si, çekici kadınların hayattaki başarı şansının çok daha yüksek olduğuna inanıyor. ABD, Kanada, İtalya, Fransa, Hollanda, Portekiz, Brezilya ve Arjantin'de yapılan bir başka araştırmaya göre de, dünyada 'harika' tabirini en çok Brezilyalı kadınlar kendine yakıştırdı. Brezilyalı kadınların yüzde altısı kendini 'kusursuz' olarak tanımladı.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Olaya bilimsel yaklaşalım :)

İnsanların doğasında yönetmek ve yönetilmek vardır. Bu en küçük kurumdan (aile) başlayarak, büyük toplıuluklara kadar gider. Herkesin eşit konumda olduğu yerlerde kargaşa doğar.

Gelelim burdaki duruma. Türk aile yapısı gereği erkek egemenliği ön plandadır. Bazı ailelerde tersi olsa bile gelenekselleşmiş davranışla çevreye tersi gösterilir.

Bir kişisel tespit daha. Zeki olmayıp zeki olduğunu sananlarla mutluluğu yakalamak zordur. Bu kişiliktekiler kendilerine olan aptalca özgüvenleri nedeniyle topluluklarda iplerin elinde olduğunu danarken kendilerini rezil ederler amabunu göremezler bile. Zeki kadınlarla ise anlaşmak kolaydır. Nerde nasıl davranılacağını, her iki tarafında birbirlerini onore etmeleri gerektiğinin bilincinde olduğundan pek sorun olmaz.

Yine tarafımdan yaşanılmış bir tecrübedir :) Ben kendini zeki zanneden biri ile ilişkimi bu nedenle bitirdim :PPPPPP
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
:))))))))))) evet bencede kizlar erkekler basarili kadin istemiyor neden mi :)))) onlari hem maddi hem manevi etkiliyor :))))))) herseyi basaran insani kim isterki biz kadinlar bile istemeyiz :))))))))))karsi cinsimizi :))
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
yoo ben cidden zeki bir erkek isterdim en azından aynı dili konuşurduk :P eheheh :) ama yorumsuz senin sölediklerine aynen katılıorum haklısın
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
:))Herkes ister ama evlenince durumm cok farkli oluyor :))) Erkek akli sira agirlik koymaya calisiyor :))) ah birde basara bilseler :))) iste kadinin cenesi :)))))))))9 yetiyor
 
Top