Erkekler Neden Romantik Olmaz?

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Erkekler için pek çok tanımlanmış sıfatlar vardır. Erkekler ağlamaz, merttir, mücadelecidir, sözünün eridir, boyun eğmez, güçlüdür, iktidardır vs. böyle gider. Bu kavramlar içinde bir de şu vardır ki erkekler romantik değildir. Tabii ki istisnalar vardır. Romantik erkekler de günümüzde görülebilmektedir. Ancak genel geçer olarak kabul gören gerçeklik erkeklerin romantik olmadığı yönünde ilerlemektedir. Elbette ki bunun psikolojik ve sosyolojik nedenleri vardır. Çoğu durum ve kişiler için kanıtlanmış gerçekler vardır. Ancak yine denildiği gibi istisnalar olabilir, fakat genel anlamda erkeklerin neden romantik olmadığına dair sebeplerden bahsedilebilir.

Erkeklerin neden romantik olmadığının en büyük kanıtı bazı sıfatların onlara kabul ettirilmesi olarak kabul edilebilir. Bu tamamen sosyolojik bir sebeptir. Yani buna toplumsal bir baskı da denilebilir. Erkekler için sürekli güç, iktidarlık, hâkimiyet, kuvvet, liderlik gibi sıfatlar yüklenmiştir. Bu sıfatlar altında büyüyen ve gelişen erkekler duygusal sıfatları kendine kabul etmez durumuna gelir. Romantikliği zayıflık ve aşırı duygusal olarak nitelendirir. Bu durumda onun romantikliği reddetmesine neden olacaktır.

Erkeklerin romantik olmamasının bir diğer nedeni ise psikolojik olarak nitelendirilebilen kendi düşünceleridir. Çoğu erkek romantik davranışları kadınlara yakıştırır. Kendisinin ilişki içerisinde daha sert, güçlü ve sağlam kişi olması gerektiğini düşürür. Tabii ki bu durum da sosyolojik bir inanıştan geldiği için olabilir. Ama erkeklerin çoğu kendi kendine bu durumu sırf böyle kabul ettikleri için romantik olmayı reddederler. Genel anlamda da erkekler hislerini belli etmekten hoşlanmazlar. Zaten çoğu durumda kadınlar tarafından duygusuz anlaşılmalarının sebebi de budur. Buradaki hislerini belli etmeyen erkeğin de romantik olması biraz güçtür. Önce bazı duygusal davranışların ve hislerin ifade edilmesinin oldukça normal şeyler olduğu erkek tarafından doğru anlaşılması gerekecektir.

Erkeklerin romantik olmamasının biyolojik bir kanıtı vardır. Erkekler biyolojik olarak düşünce yapısı, beynin işleyiş sistemi kadınlardan daha farklıdır. Kadınlar daha detaycı olabilir iken erkekler daha sığ bir düşüncede bulunabilir. Bu da ince düşünce gerektiren romantik davranışların erkekler tarafından pek de gerçekleştirilememesinin asıl nedenidir. Hassas düşünce, ince davranışlar, özel tutum ve hareketler erkekler için oldukça detay ve özen gösterilmesi gerekilen durumlardır. Ancak biyolojik yapısı gereği bu tür davranışların kadınlar kadar kazanılması düzenli ve uzun bir öğrenim sürecine bağlı olacaktır

alıntı
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Bence esas romantiklik, duygularini gizlememektir.
Ama bana gore, erkekler duygudan yoksun olduklari icin romantik de olamazlarr :P
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
herkesin bir hayat algısı var bir kadına romantizmi hissetiren yine bir erkektir,dünyanın en şairleri en romantik yazarları erkeklerdir..hatta en iyi aşçılar bile erkektir :)
 

cemree

=)=)
V.I.P
herkesin bir hayat algısı var bir kadına romantizmi hissetiren yine bir erkektir,dünyanın en şairleri en romantik yazarları erkeklerdir..hatta en iyi aşçılar bile erkektir :)

Kırmızılı kısıma tamamen katılıyorum fakatt... Bu romantikliği kağıtlara ya da yemeklere yazıp kattıkları kadar neden kadınlara da göstermiyorlar onuda anlayamıyorum =)
 

cemree

=)=)
V.I.P
Bence her erkek romantiktir. Bazıları bunu dışa vurmaya daha meyilliyken bazılarıysa çevre ya da başka nedenlerle bu konuda içe kapanıktır. Bunu ortaya çıkarmaksa son paragrafta da yazdığı gibi;

"Ancak biyolojik yapısı gereği bu tür davranışların kadınlar kadar kazanılması düzenli ve uzun bir öğrenim sürecine bağlı olacaktır."

Uzun uğraş isteyebilir ama hiç bir sonuç alınmaması imkansız bence. Tabii her gün çiçeklerle kapıya gelmesi de beklenemez ama özel günleri bile hatırlamayan erkeğe bu öğretilebilir bence =)

nPqLTSR.jpg


Bu fotoğrafta bahsedilen kişiye romantik olması değil "hediye alması" anlatılmış. Sonuç ortada =)
Konu sadece hediye değil aslında. Almış olmak için alınan hediye kendini ele verir zaten. Amaç karşı tarafı mutlu etmek. Tabii karşı taraf sadece maddiyat ile mutlu oluyorsa o başka =)
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre erkek beyniyle kadın beyni arasında pek fark olmadığı düşünülüyor. Belki de tek neden toplumsal kabuller ve yetiştirilme tarzıdır..
Öte yandan mesela erkek olmamama rağmen aşırı duygusallığı ben de zayıflık olarak görürüm.
 
Top