erkekler de aşk acısı çeker

kelebek

-ütopik-
V.I.P
İlişkinin zamansız bitmesi kadınlara dünyanın sonu gibi gelir. Durum erkekler için de farklı değildir. Aşk acısı onların da dünyalarını altüst eder. Erkekler de gizlice ağlar, içine kapanır, üzülür, dertlenirler!



Erkekler bizi hiçbir zaman onların hayatından çıktığımız andaki kadar sevmez. Bu yüzden de ayrılık blöfleri yapmaya bayılırız; mutluluğun dayanılmaz hafifliğiyle ilişkimize devam ederiz. Aslına bakarsanız, ilişki boyunca bu blöfü yapmak için de bir çok nedenimiz olur. Zamanının çoğunu bizimle değil, arkadaşlarıyla gezerek geçirir, ilk aylardaki sürprizlerin yerinde yeller eser. Ayrıldığımız an ise, geri dönmemiz için elinden geleni yapar; artık hayatındaki tek önemli olay "aşkımız"dır. Bu yeni hal hoşumuza gider, bundan böyle karşımızda duygusal, duyarlı, nostaljik ve hatta en içten haliyle aşk acısı çeken biri vardır! Erkekler duygularını açık açık belli edemezler ama aslında içlerinde fırtınalar kopar. Bazen de ilişki sonlanırken bir çıkış kapısı bırakmak her iki tarafa da daha mantıklı gelebilir: Bu karar eğer bize aitse, aynı bizim yaşadığımız gibi, onun için de telefon nöbetleri başlıyor demektir. Arayıp artık dönmek istediğimizi söyleyeceğimiz dakikayı hayâl eder durur. Bu ayrılık dönemi onun sinir krizi nöbetlerine dönüşür ve çoğu zaman bizi de deliye çevirir. İlk defa ondan güçlü olmasını beklerken, o afallamış, adeta yıkılmıştır.

Sadakatlarını gizlerler
Erkekler biten bir aşktan sonra kendilerini asla yaralı ve yıkılmış olarak adlandırmazlar, bu onların gururuna dokunur. Geri adım atmak bile onlar için dünyanın en zor işlerinden biridir. Çoğu zaman, "Seni seviyorum, geri dön" demek yerine evdeki duvarlara bağırıp, ağlamayı tercih ederler. Akıllarını ilişkinin nasıl kurtarılabileceğine değil de yeni bir erkek arkadaşımızın olup olmadığına yorarlar.

`Biri gider, biri gelir`
"Biri gider, biri gelir." Aşk acısı çeken erkek unutmak için en kolay yolun bu olduğuna inanır. Ayrılığın ardından bir yarıştaymışçasına değişik kadınlarla birlikte olmaya başlarlar. Oysa biz kadınların ayrılık sonrası istekleri ve yöntemleri erkeklerden çok daha farklı. Erkeklerin en korktuğu duygu güçsüzlük. Aşk acısı beraberinde bunu getirdiği için de ayrılık dönemlerinde çok zorlanıyorlar. Aldatılmış ya da terk edilmiş erkek kendini gülünç hissediyor, diğer erkekler arasında zayıf düştüğüne inanıyor. Şefkate ve sevgiye ihtiyaçları olduğu için sevgililerini unutmakta zorluk çekiyorlar. Çünkü onlar için sevgilileri bir bakıma bir anneyi temsil ediyor.

İçlerini dökemezler
Bizler en zor anlarımızda hemen telefona yapışır, en yakın arkadaşlarımızı hatta bazen ailemizi bile ararız. Erkekler, acılarını kabul etseler bile, onu paylaşmayı sevmezler. Eğer arkadaşlarını arıyorsa bu asla ayrılık haberini haber vermek ya da acısını paylaşmak için olmaz. Tek istediği bir yerlerde oturup bir şeyler içmek ve kafasını dağıtmaktır. Ve en önemlisi erkeklerin intikam duygusu çok güçlüdür. Kadınlar da terk edildiklerinde intikam duygusunu hisseder ama bunu genellikle düelloya çevirmezler.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hem de nasıl. Sadece erkekler uygularını saklamayı daha iyi becerebiliyolar. Gurur meselesidir çoğu zaman hislerini belli etmemek.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
haklısın sanırım erkekler de kızlarla aynı duyguları yaşıyor fakat bu gurur niye? neden acı çektiklerini sölemekten çekiniyorlar?kazanılacak olan sevgiyse eğer buna değer bence..
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
TAşımışsın işte tam bir kadınsı içgüdü bu bile :PPPPP

Duyguları ile hareket eden bir hormonal yaklaşım :P
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
evet arkadaşlar sizlerin de yorumlarını beklioruz..

ve ben devam ediim.

bu şu mu demek erkekler daha ruhsuzdur kadınlardan hissettiklerini aktaramazlar :P
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hyır ya itiraf ediyorum tam 3 kez aşk acısı çektim. Ama bunu terkedilme olarak algılama. Zaen öyle olsa acı macı hissetmem silerim bir anda.
 
Top