Erdal Demirkıran - Sadece Aptallar 8 Saat Uyur!

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
Aklı Başında olan hiçbir insan, ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz.

Bu kitap,
“Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır.” palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap, bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.


60 yıl yaşadığı varsayılan sıradan bir insan, ömrünün 15 yılını çocuklukta, 15 yılını gıvır zıvır işlerde, 20 yılını da uykuda geçirmektedir ki bu hesapla geriye 10 yıl kalır. Ancak bu aynı sıradan insan, 8 saat yerine 4 saat uyursa, ömrünün sadece 10 yılını uykuda geçirecek ve böylece 10 sene daha fazla yaşamış olacaktır. Bunu başardığında ise sıradanlığı sona erecek ve sıra dışı başarılar elde edecektir; çünkü sıra dışı başarılar elde edenler tüm başarılarını bu ikinci 10 yıla borçludurlar. Keops, Da Vinci, Edison, Newton, Dostoyevski, Armstrong gibi…

Hipotalamus Hediyeli Kitap (İlk defa)
Kitabın sağ üst köşesini keserek söz konusu köşeye bir kutu yerleştirdik. Kutunun içine ise kitabın ilerleyen bölümlerinde adı sıkça geçecek olan 'Uyku Kontrol Merkezi'ni koyduk. Kitaba göre, okuyucu uykusunu azaltmak için bu merkeze hükmettiğine inanmak zorundadır.


Aslında uyku sıkıcı bir konudur. Çevrenizde biri uykudan bahsedince esnemenize engel olamazsınız çoğu zaman. Ancak yazar bu konuyu roman formatında işleyerek öyle eğlenceli bir hale getirmiş ki; kitabı bitirmeden uyumak neredeyse imkansız gibi. E tabi kitabı bitirdikten sonra da…

Yayınevi : Kashna Kitap Ağacı
Dizisi : Kişisel Değişim Romanı
Yazarı : Erdal DEMİRKIRAN
335 sayfa
Boyutları : 13,5 x 19,5 cm.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Birkaç gün önce Okan Bayülgen'in Makina adlı programına konuk olmuştu kitabın yazarı Erdal Demirkıran. Doğrusu oldukça merak ettiğim bir kitaptı ve epeyce bir zamandır okuma düşüncesindeydim taa ki yazarını tanıyana kadar :) Karşımda gecenin 04'üne kadar karşısındakilere her cümlenin başında abi diye seslenen ve konuşma üslubu konusunda kimsenin eline su dökemeyeceğini iddia eden bir adam vardı. Hele ki bazı konularda kendi buluşu olduğunu iddia ettiği "kornalar kontörlü olsun" fikri gecenin bir yarısında oldukça hoş bir fıkra gibiydi :) Konuşmacı olarak programa katılan bir doktorun (ismini hatırlayamıyorum) kitabın adı ile ilgili mantıklı eleştirilerini anlamamakta direnmesi ise tam anlamıyla berbattı.

Kitabı okumamakla birlikte hem program sonrası araştırmalarım hem de programda konuşulanlardan dolayı oldukça bilgi sahibi oldum. İçeriğinde az uyuyan bilim adamlarının hayatları anlatılıyormuş. Neyse nette bulduğum bir kitap özetini paylaşıyorum sizinle...

* * * * * * * * * *​

Aklı başında olan hiçbir insan ömrünün üçte birini yastığa bağışlamaz. "Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır." palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.

Bu kitap
Erişkin bir insan günde en az 8 saat uyumalıdır. palavrasını ve / veya önyargısını kırarak 8 saat uyumanın bir alışkanlıktan ibaret olduğunu öğretmektedir. 4 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi zinde uyanmayı da anlatan kitap bunun nasıl yapılabileceğini öğretmektedir.

60 yıl yaşadığı varsayılan sıradan bir insan ömrünün 15 yılını çocuklukta 15 yılını gıvır zıvır işlerde 20 yılını da uykuda geçirmektedir ki bu hesapla geriye 10 yıl kalır. Ancak bu aynı sıradan insan 8 saat yerine 4 saat uyursa ömrünün sadece 10 yılını uykuda geçirecek ve böylece 10 sene daha fazla yaşamış olacaktır. Bunu başardığında ise sıradanlığı sona erecek ve sıra dışı başarılar elde edecektir; çünkü sıra dışı başarılar elde edenler tüm başarılarını bu ikekşi 10 yıla borçludurlar. Keops, Da Vekşi, Edison, Newton, Dostoyevski, Armstrong gibi…

Hipotalamus Hediyeli Kitap (İlk defa)
Kitabın sağ üst köşesini keserek söz konusu köşeye bir kutu yerleştirdik. Kutunun içine ise kitabın ilerleyen bölümlerinde adı sıkça geçecek olan 'Uyku Kontrol Merkezi'ni koyduk. Kitaba göre okuyucu uykusunu azaltmak için bu merkeze hükmettiğine inanmak zorundadır.

Aslında uyku sıkıcı bir konudur. Çevrenizde biri uykudan bahsedince esnemenize engel olamazsınız çoğu zaman. Ancak yazar bu konuyu roman formatında işleyerek öyle eğlenceli bir hale getirmiş ki; kitabı bitirmeden uyumak neredeyse imkansız gibi.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Erdal Demirkıran'ın "Şen Şimdi Gidecenya Cehennemin Dibine Git Ben Bağrıma Taş Basarım" Kitabını biliyorum :)
O kitaptan sonra bütün kitap özetlerini araştırmıştım :D
Çok farklı dille anlatıyo herşeyi ve sıkılmadan sonraki sayfaları merak ediyo insan

Kitapta bahsettiği gibi 4 saat uyuyup zinde kalmayı beceremem ben kendisi becerebiliyomu acaba :P
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Bir hocam vardı üniversitede ne kadar doğru söylüyor tartışılır..4 saat uyudugunu ve 4 saatin bir insan vücudu için yeterli olacağını..zamanın uyku yerine daha güzel şeyler için harcanması gerektiğini söylüyordu...kitapı merak ediyorum kısmet olursa okuyacağım da:)


paylaşım için teşekkürler yorumsuz...
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
1 saat önce "Sadece Aptallar 8 Saat Uyur" adlı bu kitabı satın aldım Cep boy denilen ebatlardakini :)

Nette taranmış şekilde e-kitap versiyonunu bulamamıştım eğer üşenmezsem e-kitap haline getirmeyi düşünüyorum :)
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Şu sınavları bi atlatim.. Alacağım kitaplar arasında
Hatta ben Erdal Demirkıran'ın diğer kitaplarınıda almayı düşünüyorum
Eleştirisel bir dil kullanmasına rağmen akıcı bi anlatımı var :)
 
Top