• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

En lezzetli pastaları yiyebileceğiniz 10 mekan

Papatya

V.I.P
V.I.P
Hepimizin dört gözle beklediği andır tatlı saatleri...
Bazen güzel bir öğle yemeğini tatlı bir sonla kapatmak, bazen gün batımında sıcacık sohbetlere lezzet katmak, bazen kutlamaları daha renkli hale getirmek için pasta arayışına gireriz...
Eğer siz de bizim gibiyseniz, ağzınızı tatlandıracak bu pastaneleri mutlaka not edin...
ART CAFE
Farklı tatlar arayanların ve yeniliği sevenlerin mekânı Art Cafe, kendini “pasta tasarım butiği” olarak tanımlıyor. Unsuz, yağsız tariflerin yanı sıra diyabetik müşterileri için özel şekersiz pastalar üretmekle birlikte kutlama, doğum günü ve düğünler için de özel tasarımlar sunuyor. Eşsiz pasta lezzetlerinin yanı sıra cupcake’leri, kurabiyeleri, tuzlu mutfağı ve çikolataları da denemeye değer.
Levent ve Çiftehavuzlar olmak üzere iki şubesi bulunan Art Cafe’ye yolunuz düşerse,
çilekli pinoli yemeden dönmeyin.
369RRA.jpg
BAYLAN PASTANESİ
1923’ten beri hizmet veren Baylan Pastanesi, adeta bir canlı tarih...
Zamanında aralarında Attila İlhan, Haldun Taner, Peyami Safa, Orhan Kemal, Edip Cansever ve Cemal Süreya’nın bulunduğu 40 kişilik edebiyatçı grubu buranın müdavimiymiş.
O kadar ki bu ekip “Baylancılar” olarak anılıyormuş. Tüm ürünlerinde tereyağı kullanan Baylan Pastanesi, aynı zamanda Avrupa pastanelerinde “Coupe Baylan” olarak adı geçen kup griyenin de mucidi.
PELİT PASTANESİ
1957’den beri hizmet veren Pelit Pastanesi’nin İstanbul ve Ankara’da toplam 34 şubesi mevcut. Pasta çikolatalarını kendi fabrikalarında üreten pastanenin en meşhur pastaları ise en başta “Ekpa” olmak üzere “Uludağ” ve “Karayip”.
DİVAN PATISSERIE
Yılların deneyimiyle gelen lezzetini korurken yeni nesil damak zevkine de hitap etmek için sürekli kendini geliştiren Divan Pastanesi, kestaneli pastası başta olmak üzere klasikleşmiş lezzetlerinin yanı sıra cheesecake’leri, macaron’ları ile de pastacılık dünyasını imzasını atıyor. 7 baharatlı tart, rokoko ve profiterolünü de denemenizi öneririz.
DYlozz.jpg
BEYAZ FIRIN
Dolu dolu 180 yıllık bir lezzet macerasına sahip Beyaz Fırın, en meşhur pastası Polka’nın yanı sıra milföyleri, eklerleri ve çikolatalarıyla da biliniyor.
Çikolatalarında gerçek meyveler kullanıyor ve margarin yerine kakao yağı tercih ediyor.
PASTA SANATI
Beşiktaş’ın göbeğindeki Pasta Sanatı, sayılamayacak kadar çok ekler çeşidinin yanında nefis sütlü tatlıların ve pastaların da mimarı.
Eğlenceli pastalarına hayran olurken aynı zamanda macaron kutularından da almadan geçemeyeceksiniz.
REYHAN PASTANESİ
İzmir ve pasta deyince akla ilk gelen Reyhan Pastanesi, tazeliğin, lezzetin ve sıcacık buluşmaların adresi. 1900’lü yıllardan beri süre gelen Reyhan lezzetlerinin başında polka, vişneli sükse ve rokoko gelir.
Bunlara ek olarak frambuazlı ve bademli-ananaslı pastası da yaş günü pastası olarak pastanenin gözdelerinden.
P15E3N.jpg
SEVİNÇ PASTANESİ
1957'den bu yana İzmirlilerin buluşma noktası haline gelen Sevinç Pastanesi, her daim saygılı çalışanları ile klasik pastacılık deneyimini yaşatıyor.
Kurabiye vitrini ile iştah kabartan pastanenin en öne çıkan lezzeti ise pavlova.
TARİHİ SAVOY PASTANESİ
Cihangir’in en eski pastacılarından Savoy, gerek çıtır çıtır milföy pastası ile gerek kestaneli turtası ile gerekse tiramisusu ile kendine hayran bırakıyor.
Gerçek mahlep kullanılan sakızlı paskalya çöreğini yemeye doyamadığınız gibi, kütük pastaları için her yılbaşını iple çekeceksiniz.
Hürriyet
 
Top