• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

En iyi pilav nasıl yapılır? - pilav pişirmenin püf noktaları

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
pilav tarifi

Bizim forumun hatunlarına kıyağım olsun en iyi pilav tarifini ben veririm :P

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su

Yağı arpa şehriyesi ile ocağa koyalım arpa şehriyesi pembeleşene kadar kavuralım. Sonra pirinci ekleyelim. Tuz atalım birkaç dk kavurduktan sonra sıcak suyu koyalım suyu çekince altını kapatalım..

pilav pişirmenin püf noktaları

1. Pilav yapmadan önce pirinç çok iyi yıkanmalı ve bulanık suyu tamamen akıtılmalıdır. Böylece pirincin lapa olması önlenir ve pirinç tane tane olur.
2. Önceden ıslatıp sıcak suda beklettiğiniz pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 1 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Önceden ıslatmadan kavurarak yapacağınız pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 2 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Pilav pişirmek için çok derin olmayan kapaklı geniş bir tencere veya elektrikli pilav pişirme tencereleri kullanın. Böylece pilavınız demlenip sıcak kalır.
4. Pişirme sırasında buharın yok olmaması için tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
5. Pişme süresi sonunda tencerenin kapağını açın ve pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Pirinç göz göz olduysa pişmiş demektir. Eğer pirinç tamamen suyunu çekmemiş ve iyice pişmemişse 3-4 dakika daha pişirin.
6. Pirinci çukur bir tencere içinde pişirdiyseniz zaman kaybetmeden yayvan geniş bir kabın içine alın.Böylece pilavınız lapa olmaz.
7. Pilavın mevcut buharının çıkması için çatalla veya delikli kaşıkla karıştırın.
8. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız pişirme suyuna 3-4 damla limon suyu sıkın.



Afiyet olsun :P :D
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
pilav tarifi

Bizim forumun hatunlarına kıyağım olsun en iyi pilav tarifini ben veririm :P

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su

Yağı arpa şehriyesi ile ocağa koyalım arpa şehriyesi pembeleşene kadar kavuralım. Sonra pirinci ekleyelim. Tuz atalım birkaç dk kavurduktan sonra sıcak suyu koyalım suyu çekince altını kapatalım..

pilav pişirmenin püf noktaları

1. Pilav yapmadan önce pirinç çok iyi yıkanmalı ve bulanık suyu tamamen akıtılmalıdır. Böylece pirincin lapa olması önlenir ve pirinç tane tane olur.
2. Önceden ıslatıp sıcak suda beklettiğiniz pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 1 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Önceden ıslatmadan kavurarak yapacağınız pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 2 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Pilav pişirmek için çok derin olmayan kapaklı geniş bir tencere veya elektrikli pilav pişirme tencereleri kullanın. Böylece pilavınız demlenip sıcak kalır.
4. Pişirme sırasında buharın yok olmaması için tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
5. Pişme süresi sonunda tencerenin kapağını açın ve pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Pirinç göz göz olduysa pişmiş demektir. Eğer pirinç tamamen suyunu çekmemiş ve iyice pişmemişse 3-4 dakika daha pişirin.
6. Pirinci çukur bir tencere içinde pişirdiyseniz zaman kaybetmeden yayvan geniş bir kabın içine alın.Böylece pilavınız lapa olmaz.
7. Pilavın mevcut buharının çıkması için çatalla veya delikli kaşıkla karıştırın.
8. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız pişirme suyuna 3-4 damla limon suyu sıkın.



Afiyet olsun :P :D
Ben anlamadım nasıl yapıldığını ya.. Tarifi görsel materyallerle desteklemeniz mümkün mü acaba, mümkünse kendi uygulamanız olsun :P
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
pilav tarifi

Bizim forumun hatunlarına kıyağım olsun en iyi pilav tarifini ben veririm :P

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su

Yağı arpa şehriyesi ile ocağa koyalım arpa şehriyesi pembeleşene kadar kavuralım. Sonra pirinci ekleyelim. Tuz atalım birkaç dk kavurduktan sonra sıcak suyu koyalım suyu çekince altını kapatalım..

pilav pişirmenin püf noktaları

1. Pilav yapmadan önce pirinç çok iyi yıkanmalı ve bulanık suyu tamamen akıtılmalıdır. Böylece pirincin lapa olması önlenir ve pirinç tane tane olur.
2. Önceden ıslatıp sıcak suda beklettiğiniz pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 1 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Önceden ıslatmadan kavurarak yapacağınız pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 2 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Pilav pişirmek için çok derin olmayan kapaklı geniş bir tencere veya elektrikli pilav pişirme tencereleri kullanın. Böylece pilavınız demlenip sıcak kalır.
4. Pişirme sırasında buharın yok olmaması için tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
5. Pişme süresi sonunda tencerenin kapağını açın ve pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Pirinç göz göz olduysa pişmiş demektir. Eğer pirinç tamamen suyunu çekmemiş ve iyice pişmemişse 3-4 dakika daha pişirin.
6. Pirinci çukur bir tencere içinde pişirdiyseniz zaman kaybetmeden yayvan geniş bir kabın içine alın.Böylece pilavınız lapa olmaz.
7. Pilavın mevcut buharının çıkması için çatalla veya delikli kaşıkla karıştırın.
8. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız pişirme suyuna 3-4 damla limon suyu sıkın.



Afiyet olsun :P :D
Rüzgarcım sen yapsan biz bi tadına baksak sonra tarife göre bizde yaparız
 
Top