En İyi Animasyon Filmi Listesi - IMDB Sıralam

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
2010 yılı ve sonrası yıllarda vizyona girmiş ve büyükleri de ekran başına kilitleyip çocukluğa götüren en iyi animasyon filmleri bu listede... Kaç yaşına gelirsek gelelim, hala içimizdeki çocuk bizlere bu en iyi animasyon filmlerini izlettirmeye ve bizleri o dönemlere götürmeyi başarıyorlar. İşte son yıllara damgasını vurmuş animasyon listesi...


12. Cesur (Brave)
IMDb Puanı: 7,2


Cesur (Brave)


2012 yılında 3D animasyon macera filmi olarak karşımıza gelen Cesur (Brave); Prenses Merida’nın güçlü ve asi karakterini gözler önüne seriyor. Asi karakteri yüzünden bir gün, krallığın kutsal geleneğine karşı gelen Merida, krallık topraklarına öfke ve kaos getirir. Sonrasında ise ülkesini kurtarmaya çabalar. Ayrıca Cesur filminin Türkçe dublajında da Merida karakterine Beren Saat hayat vermiştir.


12. Efsane Beşli (Rise of the Guardians)
IMDb Puanı: 7,3


Efsane Beşli (Rise of the Guardians)


Özellikle de görselleriyle bizleri kendisine hayran bırakan Efsane Beşli (Rise of the Guardians); Noel Baba (Alec Baldwin), Jack Frost (Chris Pine), Diş Perisi (Isla Fisher), Paskalya Tavşanı (Hugh Jackman) ve Uyku Perisi’nin, Karabasan olarak da nitelendirebileceğimiz Pitch Black ile vermiş oldukları mücadele anlatılıyor.


11. Anomalisa
IMDb Puanı: 7,3


Anomalisa


2015 yılında vizyona giren ve hem En İyi Animasyon Filmi Oscarı’na hem de Altın Küre Ödülü’ne aday olarak gösterilen Anomalisa; stop motion bir film olarak karşımıza geliyor. Felçli bir yazarın yeniden umudu keşfetme hikayesini konu edinen Anomalisa, tamamıyla ruhunuza dokunacak.


10. Karlar Ülkesi (Frozen)
IMDb Puanı: 7,5


Karlar Ülkesi (Frozen)


Karlar Ülkesi (Frozen)Özellikle de hem Idina Menzel’in hem de Demi Lovato’nun sesinden dinlemiş olduğumuz “Let It Go” şarkısıyla da büyük bir başarıya büyük bir başarıya ulaşan Karlar Ülkesi (Frozen), anyı zamanda da tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyon filmi unvanına kavuşmuştur. Etkileyici hikayesiyle izleyiciyi içine çeken Karlar Ülkesi de en iyi animasyonlardan biri olmayı başarıyor.


9. Moana
IMDb Puanı: 7,8


Moana


016 yılının son çeyreğinde vizyona giren ve kısa sürede yılın en başarılı animasyon filmlerinden biri haline gelen Moana; Aul’i Cravalho ve Dwayne Johnson’ın hayat vermiş oldukları karakterlerle İzleyicileri fazlasıyla eğlendirmeyi başarıyor. Aynı zamanda da bu güzel animasyon filmi, özgün senaryosuyla da övgülerin odak noktası haline geliyor.


8. LEGO Filmi (LEGO Movie)
IMDb Puanı: 7,8


LEGO Filmi (LEGO Movie)


Chris Patt’ten Will Ferrell’a, Elizabeth Banks’ten Morgan Freeman’a kadar birçok ünlünün seslendirmiş olduğu kararkterle efsaneleşmeyi başaran LEGO Filmi (LEGO Movie), hayranlık uyandıran bir seri haline geldi. Aynı zamanda da BAFTA En İyi Animasyon Filmi Ödülü’nü de kazanmayı başardı.


7. Oyunbozan Ralph (Wreck It Ralph)
IMDb Puanı: 7,8


Oyunbozan Ralph (Wreck It Ralph)


Bir atari oyununda kötü adam olarak yer alan Ralph, bulunduğu oyunun iyi adamı Felix’in ön plana çıkmasından ve bütün övgüleri Felix’in toplamasından sıkılmıştır. Artık iyi adam olarak gözde karakterlerden biri olmak isteyen Ralph oyununu terk eder ve bir diğer oyun olan Sugar Rush’ı tehlikeye atar.


6. Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu)
IMDb Puanı: 7,8


Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu)


Anime dünyasının efsane isimlerinden Hayao Miyazaki’nin hem yazıp hem de yönettiği Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu); Emily Blunt, Josh Krasinski ve Martin Short gibi ünlü isimleri de bünyesinde barındırıyor. II. Dünya Savaşı sırasında uçak tasarımcılığı yapan Jiro Horikoshi adında kurgusal bir karakterin hikayesinin konu edildiği bu Miyazaki filmi de en iyiler arasına adını yazdırıyor.


5. 6 Süper Kahraman (Big Hero 6)
IMDb Puanı: 7,9


6 Süper Kahraman (Big Hero 6)


2014 yılında vizyona giren ve 87. Akademi Ödülleri’nden En İyi Animasyon Film Oscar’ı ile ayrılan 6 Süper Kahraman (Big Hero 6), özellikle de konusuyla hayranlık uyandırmayı başarıyor. Savaş robotu yapıp dövüşlere katılan Hiro, üniversite de “ineklerin” bulunduğu teknoloji grubuna dahil olan abisinin ölümünden sonra, bu ekibi toplayarak yapmış oldukları kahramanlıkları konu alıyor.


4. Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia)
IMDb Puanı: 8,1


Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia)


Gişe rekorlarını altüst eden ve 2016 yılının en iyi animasyon filmleri arasına adını yazdıran Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia) ile listemize devam ediyoruz. Polis olma hayalleri kuran bir tavşanın, tarlasından ayrılıp metropole gitmesiyle başına gelmedik kalmaz. Başarılı olmak için mücadele eden tavşan Judy Hopps’un, dolandırıcılık sanatını icra eden tilki Nick ile yolları kesişir ve kendilerini inanılmaz bir maceranın içerisinde bulurlar. En İyi Animasyon Film Oscar’ını kazanan Zootropolis de mutlaka izlemeniz gereken yapımlardan bir tanesidir.


3. Ters Yüz (Inside Out)
IMDb Puanı: 8,2


Ters Yüz (Inside Out)


En İyi Animasyon Film Oscar’ını kazanan bir diğer benzersiz yapım olan Ters Yüz (Inside Out), özgün senaryosu ve hayatla bağdaşan konusu itibariyle izleyicilerden de tam not almayı başarmıştı. Riley adında genç bir kızın zihninde bulunan Neşe, Üzüntü, Korku, Öfke ve Tiksinti’den oluşan temel duyguların, Ridley’nin yaşantısını düzeltmek adına vermiş oldukları mücadeleyi konu alan bu yapım da daha şimdiden adını efsaneler arasına yazdırmayı başarıyor.


2. Denizin Şarkısı (Song of the Sea)
IMDb Puanı: 8,6


Denizin Şarkısı (Song of the Sea)


İrlanda yapımı bir animasyon filmi olan Denizin Şarkısı (Song of the Sea), büyülü bir dünyaya sizleri davet ediyor. Önceleri babalarıyla birlikte yaşayan Ben ve Saoirse adında iki kardeş, daha sonra ise babannelerinin yanına taşınırlar. Babanneleriyle yaşamaya başladıktan sonra Ben, Saorise’in şarkı söyleyerek büyülü varlıkları serbest bırakan bir peri olduğunu fark eder. Bu gücü, kalbi kötülüklerle dolu bir cadıya karşı kullanmaya karar verirler.


1. Kimi no na wa
IMDb Puanı: 8,7


Kimi no na wa


Kimi no na waMakato Shinkai’nin ellerinde hayat bulan fantastik drama türündeki bu yapım da son 5 yılın en iyi animeleri arasına adını yazdırmayı başarıyor. Ayrıca Your Name adıyla da bilinen bu Japon animesi; iki gencin görmüş oldukları rüyalardaki sırrı konu alıyor. Dramın yanı sıra romantizm türünü de bünyesinde barındıran bu anime de izleyicilerde hayranlık uyandırıyor.
 
Top