Antibiyotikler aşırı ve yanlış kullanıldığında vücutta antibiyotik dirence yol açar. Bu yüzden uzmanlar doğal antibiyotiklerin kullanılmasının daha faydalı olacağını vurguluyor. İşte doğada bulunan antibiyotikler
Yapılan araştırmalara göre birçok cildi hastalıklara yol açabiliyor hatta vücudumuzdaki bakterilerin antibiyotiğe karşı direnç kazanarak ölümcül hastalıklarla sonuçlanabiliyor.
İşte doğal antibiyotikler;
SARIMSAK SOĞAN İKİLİSİ
Mucizevi besin olan sarımsak, bakteri ve virüsleri yok edebildiği binlerce yıl öncesinde yapılan bir araştırmada kanıtlanmıştır.
- Her şeyin fazlasının zararlı olması gibi sarımsağı tüketirken aşırıya kaçmak kanamalara yol açabilmektedir.
- Kokusundan rahatsızlık duyanlar, tarafından fazla tercih edilmeyen sarımsak, her gün iki diş tüketilmeli.
KEFİR
Düzenli tüketildiği zaman solunum yolu enfeksiyonuna karşı koruyucudur.
Bağırsakta meydana gelebilecek olan kanser etkenlerini önler.
ISPANAK
Enfeksiyonu önleyip bağışıklık sistemimizi güçlendiren ıspanak vücudumuzu hastalıklara karşı korur.
Aynı zamanda beyin yaşlanmasını geciktirir.
TRUP
Çok güçlü bir antioksidan içeren turp, soğuk algınlığı,grip gibi hastalıkları geçirmesinde birebir.
Çoğu besinlerin vitamini kabuğunda olduğu gibi turpunda vitamini yaprağında da olduğundan dolayı atılmamalıdır. Bu yaprakları salatalarda değerlendirebilrisiniz.
ZENCEFİL
Mide bulantısına iyi gelen zencefil, kanın pıhtılaşmasını önlüyor ve ağrı kesici özelliğini bulunduruyor. ABD'de yapılan bir araştırmada kanser tedavisinde dahi kullanılabileceği belirtiliyor.
KIRMIZI BİBER
Bir yandan bağışıklık sistemini güçlendirirken bir yandan da kalp krizi riskini azaltır
KİVİ
Birçok meyveden daha fazla vitamin içeren kivi, kolestrolü dengeler ve çocuklara hapşırma, öksürme, grip gibi hastalıkalra iyi gelir
NAR
Nar, günlük almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılar
Yapılan araştırmalara göre birçok cildi hastalıklara yol açabiliyor hatta vücudumuzdaki bakterilerin antibiyotiğe karşı direnç kazanarak ölümcül hastalıklarla sonuçlanabiliyor.
İşte doğal antibiyotikler;
SARIMSAK SOĞAN İKİLİSİ
Mucizevi besin olan sarımsak, bakteri ve virüsleri yok edebildiği binlerce yıl öncesinde yapılan bir araştırmada kanıtlanmıştır.
- Her şeyin fazlasının zararlı olması gibi sarımsağı tüketirken aşırıya kaçmak kanamalara yol açabilmektedir.
- Kokusundan rahatsızlık duyanlar, tarafından fazla tercih edilmeyen sarımsak, her gün iki diş tüketilmeli.
KEFİR
Düzenli tüketildiği zaman solunum yolu enfeksiyonuna karşı koruyucudur.
Bağırsakta meydana gelebilecek olan kanser etkenlerini önler.
ISPANAK
Enfeksiyonu önleyip bağışıklık sistemimizi güçlendiren ıspanak vücudumuzu hastalıklara karşı korur.
Aynı zamanda beyin yaşlanmasını geciktirir.
TRUP
Çok güçlü bir antioksidan içeren turp, soğuk algınlığı,grip gibi hastalıkları geçirmesinde birebir.
Çoğu besinlerin vitamini kabuğunda olduğu gibi turpunda vitamini yaprağında da olduğundan dolayı atılmamalıdır. Bu yaprakları salatalarda değerlendirebilrisiniz.
ZENCEFİL
Mide bulantısına iyi gelen zencefil, kanın pıhtılaşmasını önlüyor ve ağrı kesici özelliğini bulunduruyor. ABD'de yapılan bir araştırmada kanser tedavisinde dahi kullanılabileceği belirtiliyor.
KIRMIZI BİBER
Bir yandan bağışıklık sistemini güçlendirirken bir yandan da kalp krizi riskini azaltır
KİVİ
Birçok meyveden daha fazla vitamin içeren kivi, kolestrolü dengeler ve çocuklara hapşırma, öksürme, grip gibi hastalıkalra iyi gelir
NAR
Nar, günlük almamız gereken C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılar