• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

En bilinen marine sosları nelerdir?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve en bilinen iki adet marinasyon sosu vardır. Bu soslar etin lokum gibi olmasına yardımcı olur. Ancak hazır olun, yalnızca marine soslarını hazırlayacağımız bir yazımız da olacak.


Karabiber ve tuz marine sosu: Evdeki birkaç malzemeyle süper bir marine sosu hazırlamak elinizde. Ev ekonomisine katkıda bulunur, etlerinizi mis gibi yapar kendisi.


Gerekli malzemeler şöyle: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.


Balzamik sirke marine sosu: Bu sosu hazırlamak malzemeleri bir araya getirmek bakımından zor olabilir ancak hazırlanışı çok kolay. Ayrıca ete oldukça karakteristik bir lezzet veriyor. Yaklaşık 2 saat marine süresi yeterlidir.


Gerekli malzemeler şöyle: Minik parçalara ayrılmış 2 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik, çeyrek su bardağı soya sosu, 3 yemek kaşığı esmer şeker, 2 yemek kaşığı balzamik sirke ve 80 ml. zeytinyağı. Hepsini karıştırın ve etinizi marinasyona uğurlayın. Yaklaşık 2 saat marinasyon yeterlidir.


Etleriniz hazır. Şimdi gelelim marinasyona dair en önemli bilgilere.


Marinasyonda neler yapılmalı, neler yapılmamalı?


Marinasyon sosunuzu başka bir yerde kullanmayın: Çünkü etten marine sosuna geçen bakteriler nedeniyle zehirlenme riski yaşayabilirsiniz.


Eti asla dövdürmeyin: Çünkü satın aldığınız et bütün halinde kalabildiğinde ve kendi formları içinde kaldığında güzel olacaktır.


Eti hemen servis etmeyin: Biliyoruz ki etiniz hazır diye sabırsızlanıyorsunuz ancak 5 dakika bekleyip eti öyle servis etmenizi öneriyoruz. Bunun nedeni de etin kendi suyunu hemen salmaya teşne olması. Tabağınızda yer alacak o kötü görüntüyü engellemek istiyorsanız eti az da olsa bekletin ve öyle servis edin.


Marine ettiğiniz eti dondurmayın: Yani buz tutmasına izin vermeyin, eti buzdolabında marine edin. Böylece marinasyon sürecinden geçen eti sulandırmadan pişirebilirsiniz. Aksi halde etin üzerinde kalan buzlar etin tadını bozmaya neden olabilir.


Marinasyon için kapanabilen poşetler kullanın: Ağzı klipsli poşetler marinasyonda daha rahat hareket etmenizi sağlar. Dilerseniz ete masaj yapabilir, dilerseniz çok hafif hareketlerle eti içinde döndürebilirsiniz.


Marinasyon poşedinin içindeki havayı alın: Yine bakterilere karşı aldığımız bir önlem. Bildiğiniz gibi havayla temas eden bakteriler daha çabuk üreyecektir. Önlerini keselim!


Marine ettiğiniz eşi yüksek ateşte mühürleyin:Daha önce sizlere kırmızı eti pişirirken mühürlemenin nasıl yapıldığını anlatmıştık. Etinizi iyi bir şekilde mühürleyerek en ideal pişirmeye ulaşın.
 
Top