En Acayip Penaltı Atışları

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
Messi ve Suarez'den ilham aldık, en acayip penaltı atışlarını hatırladık

messi-ve-suarez-in-penalt%C4%B1-pasla%C5%9Fmas%C4%B1.jpg



Barcelona, günümüzün en “lezzetli” futbol oynayan takımı. Evet, artık yaptıkları şeye güzel demek yetmiyor. Çünkü oynadıkları futboldan gerçekten tat alıyorlar. Hele de skoru erken yakalarlarsa kalan dakikaları tamamen eğlenceye çeviriyorlar. Messi penaltı noktasında topun başındayken, yine Barcelona imzalı bir ana tanıklık ettik. Artık penaltı atışlarını da sıradanlaştırmamak gerekirdi, o da Suarez’le birlikte bunu yaptı ve penaltıyı paslaşarak kullanıp unutulmayacak bir gol attılar.

Messi ve Suarez’in o penaltısı, bize penaltıyı eğlenceye çeviren başka isimleri hatırlattı. Bazıları resmi maçtan, bazıları ise antrenmandan… İşte en acayip penaltı atışları!
 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
“Koçum şu ayakkabımı getir!”

Hulk, antrenman anında bir penaltı atıyor. Toptan önce kaleye bir cisim yollayarak kaleciyi terse yatırıyor. Aslında biz bu hareketi mahalle maçlarından hatırlıyoruz. Mahallenin kösele ayakkabılı bir ağabeyi maç yapan çocuklara yaklaşır ve bir şut da o atmak ister, tabii ayağından fırlayacak ayakkabıyı hesap etmez. Sonra da mahcup bir gülümsemeyle çocuklardan birine “koçum şu ayakkabımı getir be…” der. Yani Hulk havaya girmesin, biz bundan çok gördük…
 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
Penaltıdan, bakkala…

Topa vurmadan önce bir anda durarak, kalecinin hareket etmesini bekledikten sonra vuruş yapma taktiği birçok penaltıda rastladığımız bir olay. Hatta Cristiano Ronaldo, Balotelli gibileri yüzünden FIFA kural çıkartmak zorunda kaldı ve bu ani duruşları yasakladı. O kural uygulanmadan önce Neymar da benzerini yapmıştı, ama biraz abartarak! O golde Neymar, topa vurmadan önce durmanın da ötesinde yaptığı feykle kaleciyi bir köşeye yani “bakkala” yolluyordu.

 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
Adını bir penaltı çeşidine veren adam

Evet, Panenka… Böyle bir listede ustaya selam yollamadan olmazdı. Efsane oyuncu, üstelik böylesi bir penaltıyı antrenmanda ya da alelade bir resmi maçta değil, Avrupa Şampiyonası finalindeki penaltılarda, üstelik son atışta yapıyordu. Topun hafifçe dibine giren Panenka, artık adını bir penaltı çeşidine vermiş olacaktı.

 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
Sihirli topuk

Francesco Totti, topuğunu en estetik ve en sonuca yönelik kullanan oyunculardan biri. Ama buna rağmen bir penaltı atışını topukla gole çevirmek baya bir acayip! Resmi maçlarda topuğuyla çok pasını, asistini gördük ama futbolu bırakmadan şu penaltıdan bir Roma maçında görsek fena olmazdı sanki. Gerçi bunu rakibe saygısızlık olarak da görebilir.

 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
"Sayılmaz bu, hile yaptı!"

Yine Neymar’dan oldukça yaratıcı bir penaltı. Gerçi bu tarzdan penaltıyı resmi maçlarda da atan oldu ama hiçbiri bu kadar estetik ve öngörülemez şekilde yapamamıştı. Sanki gerçekten de topa yanlışlıkla koştuğu ayağıyla dokunmuş gibi durmuyor mu?
 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
Kalenin içine kadar girseydiniz?

Finali, Messi ve Suarez’in ilham aldığı penaltıyla yapalım. Ajax efsanesi Cruyff, penaltı noktasındayken çaktırmadan topu arkadaşına paslıyor. Hatta bu golün Suarez’in golünden farklı, yine ekstra bir pas sonrası golü Cruyff’un atması. Hani neredeyse bir penaltı atışında topla birlikte içeri girecekler.

 
Top