Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Elmanın şaşırtıcı 6 kullanım alanı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yeşüLL" data-source="post: 242102" data-attributes="member: 27929"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Günde bir elma yemenin sağlığınız için tahmininizden daha fazla iyi olduğu önceki araştırmalarda kanıtlanmıştı. Ancak, elmanın yemek dışında evinizde farklı alanlarda da kullanılabileceğini biliyor musunuz? </span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">İşte Reader's Digest dergisinde yer alan, elmanın sıradışı 6 kullanım alanı: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">1. Sulu bir tavuk kızartmanıza yardım eder: Eğer kızarmış tavuğunuz fırından dolayı kuruyorsa, bunu dert etmeyin. Bir sonraki seferde, tavuğunuzu fırın tepsisine yerleştirmeden önce tavuğun içine bir elma sıkıştırın. Tavuk piştiği zaman, meyveyi çıkarıp çöpe atın,lezzetli ve kuru olmayan tavuğunuz yenmeye hazır olacaktır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">2. Keklerinizi taze tutuyor: Ev yapımı ya da marketten aldığınız keklerinizin ömrünü uzatmanın en basit ve etkili yolunu bilmek ister misiniz? Keklerinizi sakladığınız kaba yarım elma koyun. Bu kekin nemini oldukça uzun süre içinde tutmasına yardımcı olacaktır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">3. Yeşil domatesleri olgunlaştırıyor: Bir deste yeşil domatese sahipseniz bunları yemek için bir an önce olgunlaşmalarını istersiniz. Domateslerin hızlı bir şekilde olgunlaşması için elmalarla birlikte birkaç gün kese kağıdında bekletin. En iyi sonuç için oran ise kese kağıdında bir elma için 5-6 domates bulunmasıdır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">4. Sertleşen kahverengi şekerinizi yumuşatır: Kahverengi şekerin neme maruz kaldığında sertleşmek gibi sinir bozucu bir alışkanlığı var. Kendinden kapanan plastik poşet içine kahverengi şekerinizle birlikte bir elma yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca kapattıktan sonra bir ya da 2 gün bu poşeti kuru bir yere bırakın. Şekeriniz, tekrar kullanabileceğiniz kadar yumuşayacaktır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">5. Çorbalarda ve tencere yemeklerinde fazla tuzu alır: Yemeğinize ya da çorbanıza yanlışlıkla fazla tuz attığınız zaman, tencereye birkaç elma (ya da patates) dilimi doğrayın. 10 dakika kadar piştikten sonra dilimleri alın. Böylece, yemeğinizin aşırı tuzunu elma dilimleri çekecektir. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">6. Dekoratif bir şamdan yapabilirsiniz: Sofranıza doğal şamdanlar yaparak, samimi bir hava verebilirsiniz. Meyvelerin göbeğini çıkarma aleti kullanarak, büyükçe birkaç elmanın içine dörtte üç büyüklüğünde çukur oyun. Her deliğin içine uzun dekoratif mumlar yerleştirin. Elmaların çevresini birkaç yaprakla ya da çiçeklerle süsleyin. </span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yeşüLL, post: 242102, member: 27929"] [FONT="Comic Sans MS"][SIZE=4]Günde bir elma yemenin sağlığınız için tahmininizden daha fazla iyi olduğu önceki araştırmalarda kanıtlanmıştı. Ancak, elmanın yemek dışında evinizde farklı alanlarda da kullanılabileceğini biliyor musunuz? İşte Reader's Digest dergisinde yer alan, elmanın sıradışı 6 kullanım alanı: 1. Sulu bir tavuk kızartmanıza yardım eder: Eğer kızarmış tavuğunuz fırından dolayı kuruyorsa, bunu dert etmeyin. Bir sonraki seferde, tavuğunuzu fırın tepsisine yerleştirmeden önce tavuğun içine bir elma sıkıştırın. Tavuk piştiği zaman, meyveyi çıkarıp çöpe atın,lezzetli ve kuru olmayan tavuğunuz yenmeye hazır olacaktır. 2. Keklerinizi taze tutuyor: Ev yapımı ya da marketten aldığınız keklerinizin ömrünü uzatmanın en basit ve etkili yolunu bilmek ister misiniz? Keklerinizi sakladığınız kaba yarım elma koyun. Bu kekin nemini oldukça uzun süre içinde tutmasına yardımcı olacaktır. 3. Yeşil domatesleri olgunlaştırıyor: Bir deste yeşil domatese sahipseniz bunları yemek için bir an önce olgunlaşmalarını istersiniz. Domateslerin hızlı bir şekilde olgunlaşması için elmalarla birlikte birkaç gün kese kağıdında bekletin. En iyi sonuç için oran ise kese kağıdında bir elma için 5-6 domates bulunmasıdır. 4. Sertleşen kahverengi şekerinizi yumuşatır: Kahverengi şekerin neme maruz kaldığında sertleşmek gibi sinir bozucu bir alışkanlığı var. Kendinden kapanan plastik poşet içine kahverengi şekerinizle birlikte bir elma yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca kapattıktan sonra bir ya da 2 gün bu poşeti kuru bir yere bırakın. Şekeriniz, tekrar kullanabileceğiniz kadar yumuşayacaktır. 5. Çorbalarda ve tencere yemeklerinde fazla tuzu alır: Yemeğinize ya da çorbanıza yanlışlıkla fazla tuz attığınız zaman, tencereye birkaç elma (ya da patates) dilimi doğrayın. 10 dakika kadar piştikten sonra dilimleri alın. Böylece, yemeğinizin aşırı tuzunu elma dilimleri çekecektir. 6. Dekoratif bir şamdan yapabilirsiniz: Sofranıza doğal şamdanlar yaparak, samimi bir hava verebilirsiniz. Meyvelerin göbeğini çıkarma aleti kullanarak, büyükçe birkaç elmanın içine dörtte üç büyüklüğünde çukur oyun. Her deliğin içine uzun dekoratif mumlar yerleştirin. Elmaların çevresini birkaç yaprakla ya da çiçeklerle süsleyin. [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Elmanın şaşırtıcı 6 kullanım alanı
Top