Elmalı Crumble Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Hamur için malzemeler:​

10 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı esmer şeker
125 gr tuzsuz tereyağ (minik küpler halinde kesilmiş)
1 tutam tuz
Harcı için malzemeler:
3 orta boy elma (yeşil de kullanılabilir ama ben kırmızı tercih ediyorum)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kuş üzümü
1/2 avuç yuvarlak kuş üzümü
10 ceviz (soyulmuş alırsanız 20 adet yarım ceviz ediyor)
1 paket vanilya
1 adet limon
5 yemek kaşığı esmer şeker

Hamur için un, şeker, küp küp kesilmiş tuzsuz tereyağı ve tuzu ronyoda ekliyoruz. Daha sonra kesik kesik aralıklarla yavaşça karışıtıyoruz. Burada amaç tüm malzemeleri homojenize karıştırmak değil.​


Tereyağların un ve şeker kaplı minik topaklar olmasını sağlamak, bu sebepten her karıştırmak için rondoya bastırmanızda yağın topaklanıp topaklanmadığın kontrol edin, fazla karıştırmamaya özen gösterin eğer fazla karıştırır da düz bir hamur elde ederseniz de paniklemeyin kolayı var :) hamuru buzluğa atıp 10 dakikda beklettikten sonra elinizde ufalayabilirsiniz aynı şey olur. Hamuru buzdolabında bekletin.​


Meyve karışımı için, elmaları minik küpler halinde doğrayın. Her tarifte iri küpler diyor ama bence minik doğrandığında çok daha lezzetli oluyor. Üzerine tarçın, kuş üzümleri, vanilya ve 1 adet limonun suyunu da ekleyin. Cevizleri iri iri elinizde ufalayın. Karışımı tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın ve minik kaplara üst kısmında hamur payı bırakacak şekilde yayın.
Daha sonra buzdolabından hamuru çıkarıp karışımın üstüne ufalayarak yayın. Sakın elinizle bastırmayın, minik kartopları gibi üst üste yağıp bir kalınlık oluşturana kadar ufalayın.
Mutfak momijimiz oldukça pozcu çıktı :P

190°’de ısıtılmış fırına atarak üst kısmı kızarana kadar (15 - 20 dakika kadar) pişirin. Fırından gelen mis gibi kokuya inanamayacaksınız​

Servis ederken yanına 1 top vanilyalı dondurma çok yakışıyor. Soğumadan ılık olarak yemeninizi tavsiye ediyoruz, gerçekten muhteşem bir tat, afiyet olsun!​

 
Top