• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Elma Sirkesinin Faydaları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Elma Sirkesinin Faydaları

Mideye olan fayadaları,"yiyin güzelleşin" formülünün kahramanı,meyveler içinde en hafifi elma,henüz bilinmeyen faydalarıyla her derde deva bir formülmüş meğer. .Sonuçları deneyle sabittir.

Mutfak işlerine merakım beni farklı sonuçlara götürmüştür hep,işte bunlardan bir tanesi de elma sirkesi.Faydalarını duymuşsunuzdur ben de duydum ancak deneme fırsatım olmamıştı.Nihayetinde denedim.Bana ve cevremdekilere sayısız iyliği dokundu kendisinin.

Öncelikle biraz neler yapıyormuş bu elma sirkesi onu anlatayım sonrada o sihirli formülü sizlerle paylaşacağım. Öncelikle mineral bakımından oldukça zengin,vitaminlerde bol bol var içinde.Bunun yanında kadınların çok işine yarayacak güzellik formüllerindede kullanılıyor.Cilt lekeleri icin kullanılıyor.Yaralanmalarda,güneş yanıklarında,mide yanmalarında,baş ağrısında,şeker hastalığı olanlarda ve kolesterol sorunu olanlarda cok işe yarıyor.Bunlara ilave olarak kadın hastalıklarında ve soğuk algınlığında faydalı.

İşte bütün bunlara ulaşabilmeniz için öncelikle elma sirkesinin yapılışı;
Yıkanmış taze elmaları dört veya beş parçaya ayırarak cam bir kavanozu atın.İsteğe göre kabuklarınıda soyup icine atabilirsiniz.Üzerinede biraz soğuk su ekleyin(normal bir kavanoz için iki elma yeterli)yaklaşık bir ayda sirkeniz hazır.

Bundan sonra bir bardak suyun içine 1/4 oranında elma sirkesi eklenir.Sabahları elma sirkesiyle su karışımı içilirse hem insanı dinç tutar hemde sindirime faydalıdır.Dişeti iltihabına karşı ağız sirkeyle çalkalanırsa ağrıyı giderir.Yemeklere katılan biraz elma sirkesi mideye çok faydalıdır.Böcek sokan yere elma sirkesi sürülünce kaşıntıyı ve şişmeyi önler.Kolesterolü yükselen birisi hemen su- sirke karışımını içerse yarım saatte en fazla 1 saatte baş ağrısı geçer,ciltte güneş lekesi veya çil benzeri lekeler varsa su_sirke karışımı geceleri yüze sürülerek kullanılırsa belli bir zaman sonra lekeler büyük ölçüde kaybolacaktır.
 
Top