• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Elma, Blueberry ve Mandalinalı Crumble

Papatya

V.I.P
V.I.P
Bzn19M.jpg
Elma, Blueberry ve Mandalinalı Crumble tarifi ve yapılışı
Elmalı Yaban mersinli ve mandalinalı crumble tarifi ve hazırlanışı
Crumble nasıl yapılır?
Nefis Crumble tarifi
Malzemeler
Crumble Hamuru
1/3 su bardağı un
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı şeker
1/8 çay kaşığı tuz
75 gr tereyağı, soğuk
Mevye Karışımı
6 adet yeşil (Granny Smith) elma
2 mandalina
1/3 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kurutulmuş blueberry (kuru üzüm veya kayısı da olabilir)
1 çay kaşığı toz tarçın
Yapılışı
Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. 2 litrelik bir adet ya da bir bardaklık (250 ml) 8 adet ufak fırın kabını yağlayıp bir kenara ayırın.
Bir mutfak robotunun haznesine unu, yulaf ezmesinin yarısını, cevizi, tuzu ve şekeri koyun ve kısa aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
Tereyağını minik küpler halinde kesip unlu karışıma ekleyin ve yavaş aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Hamurun bir araya gelmemesine özen gösterin (çok çok iri kum taneleri kıvamında olacak). Yulaf ezmesinin geri kalanını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Oda sıcaklığında bir kenarda bekletin.
Eğer mutfak robotunuz yoksa malzemeleri (hepsi çok soğuk olsun) genişçe bir kaba alıp iki bıçak yardımıyla keserek ya da elleriniz soğuksa tereyağı parçalarını karışıma yedirerek de aynı hamuru elde edebilirsiniz. Tereyağının erimemesine özen gösterin yeterli.
Elmaları iri küpler halinde doğrayıp iki mandalinanın suyu ve kabuk rendesiyle bir kapta karıştırın. Ardından şekeri, tarçını ve kurutulmuş blueberryleri ekleyip şeker çözülene kadar karıştırın.
Fırın kaplarınıza meyve karışımını bölüp üzerine hamur karışımından meyveleri tamamen kaplayacak şekilde dökün.
Hamuru serptikten sonra üzerini düzlemek adına bastırmayın.
Fırında 55-60 dakika pişirdikten sonra (ufak fırın kapları kullanıyorsanız 40-45 dakika yeterli olacaktır) çıkartın ve 10-20 dakika ılınması için bekleyin.
  • Kaymaklı dondurmayla servis yapın.
  • Bu tatlıyı yaptığınız gün tüketmenizi öneririm. Buzdolabında 4 gün kadar tazeliğini koruyacaktır. Eğer ertesi gün yiyecekseniz buzdolabında bekleyen tatlınızı servis yapmadan önce fırında tekrar ısıtırsanız yeni hazırlanmış gibi olacaktır.
Cafefernando
 
Top