El Ayak Ağız Hastalığı

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Özellikle yaz aylarında çok yaygın görülen bu rahatsızlık sonbahar aylarında da görülebiliyor. Hastalığa neden olan ise bulaşıcı olan enterovirüs türünden olan virüsler… Bu hastalık büyükbaş hayvanlarda görülen rahatsızlık ile karıştırılır. Oysa insandaki el ayak ağız hastalığıhayvanlara bulaşmaz. Hayvanlardaki rahatsızlık da insanlara bulaşmaz.

El Ayak Ağız Hastalığı Belirtileri Neler?
  • 38 – 39 dereceye varan yüksek ateş
  • İştah kaybı
  • Boğaz ağrısı
  • Karın ağrısı
  • Öksürük
  • El ve ayaklarda cilt döküntüsü
  • Ağız içerisinde afta benzeyen yaralar
El Ayak Ağız Hastalığının Riskleri Nelerdir?
Öncelikle bu rahatsızlığın komplikasyonlarının çok yaygın olmadığını belirtmek isteriz. Çok ender durumlarda aseptik ya da viral şekilde menenjit meydana gelebiliyor. Ayrıca boyun ve sırt ağrısı gibi septomlar da ortaya çıkabiliyor. Beyin iltihabı yine ender görülen komplikasyonlar arasında yer alıyor.

El Ayak Ağız Hastalığının Kuluçka Süresi Ne Kadar?
Bu hastalığın kuluçka süresi 3 ila 6 gündür. Yatak iletim yoluyla anneden çocuğa da bulaşabilen virüs, son derece bulaşıcı virüsler arasında yer alır. Rahatsızlığın belirtiler ile ortaya çıkması ise 7 günü bulabiliyor. Öksürme, hapşırma ya da dışkı ile temas, rahatsızlığın bulaşması için yeterli olabiliyor.

El Ayak Ağız Hastalığının Tedavisi Var mı?
Hastalığın tedavisi için özel bir yöntem uygulanmıyor. Ateş düşürücü ilaçlar ile vücut ateşi kontrol altına alınıyor. Çocuklarda ateşin düşürülmesi için aspirin kullanılması asla önerilmez. Ayrıca ağızda oluşan yaralar için de gargara gibi çeşitli solüsyonlar kullanılır.
alımtı
 

-araz-

EYVALLAH...
V.I.P
Iki kere yaşadık oğlumda biri çok şiddetli geçti gerçekten ve ağır atlattık.ilk üç gün ateşi düşürmekte çok zorlaniyordum. Sürekli 39 larda idi ateşi.cikan brnrkciklerin geçmesi yaklaşık on gün sürdü.e tabi bir de kuluçka süreleri var birden pat diye patlayiveriyorlar.ici su dolu bir sürü kabarcik
 
Top